8 december 2014

YosemiteYosemite: Overzicht van alle Fly-over steden in de Kaarten applicatie

kaarten icoon

De 3D-functie voor de kaarten in de gelijknamige applicatie is niet echt nieuw te noemen. Maar vanzelfsprekend komen er nog steeds nieuwe locaties bij, helaas nog geen Nederlandse steden. Dat waarschijnlijk niet lang meer duren, maar voorlopig moeten we het nog doen met buitenlandse steden.

Nieuw in de Kaarten applicatie in OS X Yosemite is de mogelijkheid om een tour te nemen door de stad via een Fly-over functie. Een soort van tour doorheen de belangrijkste bezienswaardigheden uit die stad.

Wil je graag deze steden bekijken, maar niet elke stad afgaan om te zien of de tour-functie aanwezig is dan heeft Apple een kleine handigheid ingebouwd.

3dtour-maps

Open de Kaarten applicatie, tap in de knoppenbalk op 'Kaart’ en zoom vervolgens uit. Dit kun je doen via een knijpbeweging met twee vingers op het trackpad, via de min-knop onderaan het venster of via de toetscombinatie cmd⌘ + min-toets.

Tijdens het uitzoomen zal je merken dat hier en daar 3D-iconen tevoorschijn komen. Dit geeft aan dat de desbetreffende stad de 3D-tour functie ondersteunt. Klik op het 3D-icoon en daarna op 'Tour' om de stad in dit perspectief te bekijken en de Fly-over functie te starten.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!