16 oktober 2014

YosemiteOS X: Schermvullende weergave activeren

stoplicht knoppen os x

De interface is vanaf OS X Yosemite is helemaal veranderd, maar de plek waar alles zit is vrijwel hetzelfde gebleven. Uiteraard moeten we allemaal wennen aan nieuwe icons en functies. Een vraag die vele zich zeker in de eerste uren van OS X Yosemite zullen afvragen is: Waar is de schermvullende weergave-knop?

In voorgaande versie van OS X was deze te herkennen aan de pijltjes rechtsboven ieder venster, in Yosemite is deze er niet meer.

stoplichtknoppen

Wanneer je de schermvullende weergave wil gebruiken dien je te klikken op het groene bolletje (meest rechtse van de drie) linksboven ieder venster. Mocht je de kleur antraciet gebruiken die je hebt ingesteld via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen dan moet je het meest rechtse bolletje van de drie selecteren.

De schermvullende weergave is alleen beschikbaar wanneer de applicatie deze ondersteunt. Zo zal je in Safari deze kunnen activeren en bij Systeemvoorkeuren niet.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Henk

    18 oktober 2014 om 10:36

    Als je de option-toets (alt) indrukt opent het programma maximaal en niet schermvullend.

  • bart

    21 oktober 2014 om 9:32

    ah dank je Henk! die optie was ik al kwijt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!