16 oktober 2014

YosemiteOS X Yosemite vanaf nu beschikbaar!

OS X Yosemite logo

Eindelijk is het dan zover, vanaf nu kunnen we allemaal gratis OS X Yosemite downloaden via de Mac App Store. Je huidige Mac gaat als nieuw aanvoelen want naast een hoop nieuwe functies beschikt OS X Yosemite over een prachtig nieuw uiterlijk.

Nieuwe opties zoals Handoff, Continuity, iCloud Drive, verbeterde spotlight, widgets in het berichtencentrum, etc maken het gebruik van OS X nog makkelijker en bovendien erg leuk! Verder werkt Yosemite samen met iOS 8 en zal hierdoor ook een hoop iOS 8 functies activeren zoals het versturen van bestanden via Airdrop en de wisselwerking tussen iCloud Drive.

Yosemite is gratis te downloaden vanuit de Mac App Store en kan geïnstalleerd worden op een MacBook (13-inch Aluminum laat 2008 en 13-inch begin 2009 of nieuwer), iMac (midden 2007 of nieuwer), MacBook Pro 13-inch (midden 2009 of nieuwer), MacBook Pro 15-inch en 17-inch (laat 2007 of nieuwer), MacBook Pro Retina (midden 2012 of nieuwer), MacBook Air (laat 2008 of nieuwer), Mac Mini (begin 2009 of nieuwer), Mac Pro (begin 2008 of nieuwer) en de Xserve (begin 2009). Weet je niet over welke Mac je precies beschikt? Controleer dit dan via  ▸ Over deze Mac ▸ Meer info ▸ Overzicht.

berichtencentrum overzicht

Deze software-update is aan te raden voor iedere OS X gebruiker omdat deze naast nieuwe functies ook een hoop problemen oplost en de beveiliging van gegevens en je Mac verbetert. Wanneer het niet mogelijk is om Yosemite te downloaden is dit een teken dat het te druk is op de download servers en zul je nog even geduld moeten hebben.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Vanaf vandaag vind je hier dagelijks meerdere tips terug over OS X Yosemite. Op een toegankelijke manier maken we je wegwijs in de nieuwe software en onthullen we bekende en minder bekende zaken, plus een hoop OS X geheimen. Vanzelfsprekend kunnen jullie weer de populaire reeks 'kleine wijzingen' en enkele leuke extra’s verwachten. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken.

Daarnaast zijn we te vinden op Twitter, Facebook en Google+, download onze iOS applicatie of accepteer onze Safari push notificaties om dagelijks op de hoogte te blijven van alle nieuwe OS X Yosemite tips en trucs!Reacties


 • Jan Willem

  17 oktober 2014 om 9:49

  Even zeuren: Ik vind de vormgeving wel een beetje kinderachtig aandoen qua kleurstelling enzo. Nog steeds geen knip-functie in Finder.

 • Jan Willem

  17 oktober 2014 om 10:35

  Mail is top!

 • Robert

  17 oktober 2014 om 16:45

  Eerlijk? Ik had er meer van verwacht. Ze hebben de lay-out veranderd en de iconen aangepast maar en er zijn wellicht wat functies bijgekomen maar dit gaat niet mijn leven veranderen.
  Wanneer je de reclame van het nieuwe besturingssysteem zou moeten geloven dan gaat dit je compleet veranderen maar dat zie ik nog niet.
  Ik vind het persoonlijk wel jammer dat het niet in zijn geheel is aangepast zodat het bijna niet herkent en je echt het gevoel hebt iets nieuws te zien. Dat heb ik nu nog steeds niet.

 • berry

  18 oktober 2014 om 8:49

  Ziet er goed uit. Echter mijn Airplay 3 werkt niet meer met mijn Mac Air. Wie heeft een tip?

 • Peter Verhaegh

  18 oktober 2014 om 12:01

  Effe wennen aan de nieuwe layout! Foto’s op de Macbook Retina zien er niet goed uit, vervormde kleuren enz. Heeft iemand een oplossing hiervoor?

 • Peter W.

  18 oktober 2014 om 20:58

  Yosemite er nu 2 dagen op mijn 13″ MBP mid 2012 (8GB geh.) staan. Draait op zich goed, maar zeker niet sneller/beter dan Mavericks of ML. Problemen die ik dusver heb zijn het niet zichtbaar zijn van iCloud drive in Finder en het ergste, instabiele blue tooth met mijn magic mouse. Probleem is dat de muis telkens uit valt (geen pointer, wel verbonden). Zet ik wifi uit dan doet de muis weer normaal. Dit probleem is bij de 2.4 en 5 Ghz wifi banden. Iemand die deze problemen ook heeft?

 • Reza

  21 oktober 2014 om 20:38

  Beste mensen,

  Vandaag Yosemite geïnstalleerd. Nu herkend de Apple Mac mijn wachtwoord niet meer. Weet iemand van jullie een oplossing? Mijn dank…
  MvG Reza

 • Joanne

  30 oktober 2014 om 10:45

  Hallo allemaal,

  Ik heb Yosemite ook geinstalleerd maar kan niet meer in mijn laptop komen.. Hij blijft steken bij het inloggen, iemand die hetzelfde probleem heeft? Of een oplossing weet?

  Groet

 • Bram

  11 november 2014 om 22:44

  Zelfde probleem hier met inloggen. Paswoord opnieuw instellen helpt niet. Zeer ambetant! Mvg

 • Maartje

  14 december 2014 om 12:36

  Ik probeer in app store Yosemite te downloaden, maar zelfs dat is niet mogelijk. Mac voldoet aan systeemeisen. Wie weet wat het probleem is?

 • poibro

  14 april 2015 om 19:26

  Yosemite aan het installeren,maar er gebeurt al 2 uur niets? Wat nu te doen?

 • touwtrek

  5 mei 2015 om 21:59

  yosemite download knopt aangeklikt en staat nu in menu balk maaaaar gebeurt nix…

Een reactie toevoegen: