16 oktober 2014

NieuwsNieuwe iMac met Retina 5K scherm en Mac mini zijn een feit!

imac retina 5k mac

Niet geheel onverwacht heeft Apple vanavond een aantal nieuwe Macs aangekondigd. Na twee jaar heeft Apple dan eindelijk de Mac mini voorzien van een upgrade en wat voor één. Eindelijk is de Mac mini weer een volwaardig Mac product en biedt eindelijk verbeterde prestaties.

Vele hadden er al een tijdje op gehoopt, maar de iMac heeft nu naast de MacBook Pro ook een Retina-scherm, daarnaast is de iMac weer eens dunner geworden en is het momenteel het pareltje van de dekstops.

iMac met Retina 5K scherm

De iMac met Retina 5K scherm is prachtig in zijn design en voorzien van een Retina 5K scherm, hierdoor heeft deze iMac een resolutie van 5210 x 2880 pixels. Dat is behoorlijk wat en biedt hierdoor een ultieme gebruikerservaring. Wil je graag een iMac met een Retina 5K schermdan kun je voorlopig alleen maar 27inch versie kopen met een haarscherp Retina 5K scherm. Ook heeft Apple onder de motorkap enkele flinke wijzingen doorgevoerd.

Voor de iMac met Retina 5K scherm heb je standaard de keuze tussen een 3,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor. Vanzelfsprekend kun je deze uitbreiden tot 4-GHz quad-core Intel Core i7 processor.

imac retina 2

Voorheen had je nog de keuze uit een 'normale' harddisk of een Fusion Drive, vanaf nu beschikt de iMac standaard over een Fusion Drive met 128GB flashopslag en een harde schijf van 1TB. Bestanden die je veel gebruikt, worden automatisch en dynamisch naar het flashgeheugen verplaatst, zodat ze sneller worden geopend en je iMac sneller opstart, bestanden kopieert en bijvoorbeeld foto’s importeert.

Het standaard werkgeheugen is opgewaardeerd naar 8GB en heeft een AMD Radeon R9 M290x om het scherm en overige grafische elementen aan te sturen. De iMac met Retina 5K scherm 27inch is te koop vanaf €2629 en is leverbaar vanaf vandaag. De 'gewone' iMac 21inch en 27inch blijven beschikbaar, meer informatie over de iMac vind je hier.

Klik hier om de nieuwe iMac (Retina 5K scherm) aan te schaffen!

Mac mini

Eindelijk Mac mini heeft een update gekregen waardoor het weer een interessante Mac desktop wordt. Het design is weinig vernieuwd, maar de prestaties zijn dit wel De Mac mini heeft nu PCIe-based flashopslag en beschikt de Mac mini over de 4e generatie Intel Core processors. Standaard heeft de Mac mini een opslagruimte van 1TB en een Intel Iris and HD Graphics 5000 videokaart.

mac mini new

Uiteraard heeft de nieuwe Mac mini ook 802.11ac Wi‑Fi ondersteuning, 2 thunderbolt poorten en nog veel meer. Meer informatie over de Mac mini lees je hier terug. De Mac mini is te koop vanaf €519 en is leverbaar vanaf vandaag.

Klik hier om de nieuwe Mac mini aan te schaffen!

Koop je nieuwe apple producten via bovenstaande links, het kost jou niets extra's en hiermee steun je appletips zodat onze website kan blijven bestaan.Reacties


 • Stefano

  16 oktober 2014 om 21:05

  Die nieuwe iMac met retina scherm… geweldig om te zien. Ik kwijlde nog net niet. Mooi dat ik nog een aantal weekjes gewacht heb tot het event van vanavond.

  Eens kijken wat voor configuratie ik zal nemen.

 • maddriver371

  17 oktober 2014 om 12:18

  Helaas ik kan mijn dertiende maand maar één keer uitgeven

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!