2 juli 2011

De zoom functie in Quick Look previews

Vanaf OS X 10.5 Leopard is de feature Quick Look aan Mac OS X toegevoegd. Quick Look is een zeer handige manier om snel bestanden te bekijken, zonder dat je ze eerst hoeft te openen in een applicatie.

Quick Look is te activeren door in de Finder een bestand te selecteren en vervolgens op de spatiebalk te drukken. Zo kun je met Quick Look snel afbeeldingen bekijken en door tekstdocumenten, PDF bestanden bladeren.

De Quick Look vertoning is ook beschikbaar in de kolomweergave van OS X Finder, hierbij is het mogelijk om in te zoomen op een foto of afbeelding, allemaal zonder dat het bestand ook daadwerkelijk wordt geopend in de geassocieerde een applicatie.

Activeer in OS X Finder de kolomweergave en selecteer een afbeelding, in de laatste kolom zal nu de Quick Look voorvertoning worden weergegeven. Klik hierop met de option⌥ toets ingedrukt om in te zoomen op de voorvertoning, hiervoor kun je ook gebruik maken van de scroll gesture op het trackpad van je MacBook. Om uit te zoomen gebruik je de naast option⌥ ook de Shift⇧ toets bij het klikken op de afbeelding.

Monique bedankt voor de tip!Reacties


  • Marius Knip

    2 juli 2011 om 13:49

    Als je option/spatiebalk tegelijk indrukt krijg je het beeld in fullschreen te zien.
    Met esc kun je er weer uit.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!