12 mei 2010

Afspeellijsten samenstellen op je iPad

In de huidige versies van iPhone OS is nog steeds niet mogelijk om zelf afspeellijsten (playlists) samen te stellen, gelukkig komt daar in iPhone OS 4.0 verandering in. Tot dat deze versie beschikbaar komt kan je natuurlijk wel gebruik maken van de on-the-go afspeellijst.

Waneer je een iPad bezit dan heb je op het device de mogelijkheid om een afspeellijst aan te maken. Een bijkomend voordeel is dat de aangemaakte afspeellijsten door iTunes automatisch worden gesynchroniseerd

In de iPod applicatie van je iPad vind je links onder in het scherm een "+" waarmee je een nieuwe afspeellijst kan aanmaken.

Na het indrukken van de knop krijg je een venster gepresenteerd waari de naam van de afspeellijst kan worden ingevuld (1). Hierna verschijnen de nummers die aanwezig zijn op je iPad. Door middel van de "+" knop (2) achter de nummers kan je deze toevoegen aan de afspeellijst. Druk op de knop 'Gereed' (3) om de selectie te bevestigen.

Hierna krijg je een overzicht te zien van de geselecteerde nummers en heb je de mogelijkheid om de nummers in de juiste volgorde te zetten (4) of te verwijderen (5). De complete afspeellijst kan je verwijderen met behulp van de knop (6) achter de naam van de afspeellijst (bibliotheek kolom).Reacties


 • Martijn

  12 mei 2010 om 16:02

  Ben ik de enige die de iPod app op de iPad lelijk vind? Zeker vergeleken met sommige andere (standaard) iPad apps en de iPhone versie van de iPod app…

 • Ino

  12 mei 2010 om 21:20

  @Martijn
  Nee, je bent niet de enige. Hij ziet er eigenlijk hetzelfde uit als die van iTunes op de Mac. Ik begrijp gewoon niet waarom ze de kleur lichter hebben gemaakt, het ziet er echt niet uit. Dat is ook eigenlijk het enige eraan wat ik lelijk vind!

 • Guido Sanders

  30 oktober 2010 om 19:03

  Ik heb de bovenstaande procedure gevolgd m een afspaallijst te maken op m’n ipad. Het lukt perfect voor muziek, maar niet voor padvast-filmpje. Ze gaan wel in de lijst stan, maar an het einde van elk filpje gat hij niet automatisch over naar de volgende. Heb jij hier een oplossing voor?

 • Jamie Rademakers

  29 maart 2011 om 18:45

  Welke knop je dan indrukken?

 • Amrit

  31 januari 2012 om 5:10

  Kan je ook een playlist maken voor je films (muziekclips). Het is zo irritant om ze 1 voor 1 af te spelen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!