17 juli 2016

Apple ID: Herstelsleutel opnieuw aanvragen

Apple grijs logo

Het beste is je iCloud en Apple ID te beveiligen met een twee-staps-verificatie, wanneer je dan moet inloggen met je Apple ID of iCloud moet je eerst een unieke code opgeven die naar je gekoppelde apparaten of telefoonnummer wordt gestuurd.

Hierdoor moet er nog altijd een stap worden uitgevoerd en kun je niet zomaar inloggen met je een wachtwoord. Bij het activeren van de twee-staps-verificatie heb je een herstelsleutel gekregen. Met deze code is het mogelijk toegang te krijgen tot je account wanneer je het wachtwoord vergeten bent of je geen toegang hebt tot je vertrouwde apparaten.

Herstelsleutel kwijt, wat nu?

Bij het verkrijgen van de herstelsleutel werd je geadviseerd deze code af te drukken en op een veilige plaats te bewaren. Het kan zijn dat je nu niet meer weet waar deze code is gebleven of je ben deze gewoon kwijt. Dan kun je eenvoudig een nieuwe code aanvragen. Hoe je dat moet doen lees je hieronder terug.

• Navigeer naar de online pagina voor je Apple ID
• Log in met je Apple ID en wachtwoord
• Klik bij 'Beveiliging' op 'Wijzig'
• Scroll naar 'Herstelsleutel'

herstelsleutel aanvragen voor Apple ID

Klik nu op 'Zoekgeraakte code vervangen' en vervolgens op 'Ga door'. Volg de stappen om een nieuwe herstelsleutel aan te vragen. Druk deze code vervolgens weer af en bewaar deze op een veilige plaats. Ben je jouw wachtwoord vergeten dan is het helaas niet mogelijk om een herstelsleutel aan te vragen, neem in dat geval contact op met Apple.

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren en gebruikenReacties


 • imade

  17 juli 2016 om 16:49

  Hmmzz.. merk op dat ik geen herstel sleutel optie heb o_O

 • Theo

  28 september 2017 om 22:36

  ik heb iOS 11 op mijn iPhone staan en twee staps verificatie code is geactiveerd.
  Het probleem is dat ik mijn beveiligingsvragen niet meer weet en die wil ik graag veranderen de twee staps verificatie code wil ik dan ook uitzetten maar het dit wil allemaal maar niet lukken wat met ik doen.

 • Wesley Fabry

  29 september 2017 om 8:54

  In dat geval kun je alleen contact opnemen met Apple zelf. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

 • Theo

  10 oktober 2017 om 7:52

  Wesley bedankt voor de tip mijn probleem is opgelost nogmaals bedankt Theo.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!