22 februari 2015

Apple ID: Vertrouwde apparaten en telefoonnummers toevoegen of verwijderen

Apple grijs logo

Je Apple ID is tegenwoordig te beveiligen met een 'twee-staps-verificatie’. Via deze extra beveilingsoptie kun je je eigen Apple ID optimaal beveiligen en het is daarom aan te raden voor iedere Apple gebruiker om deze methode te gebruiken. Hoe je dit precies kunt activeren en wat de voordelen hiervan zijn lees je in dit artikel terug.

Momenteel wordt deze verificatie toegepast op iCloud en het aanmelden hiervan op nieuwe apparaten en diensten. Binnenkort komt daar ook iMessage en FaceTime bij, je zal dan tijdens de activatie de twee-staps-verificatie moeten uitvoeren.

Aan deze dienst is je telefoonnummer gekoppeld waar je dan een verificatiecode naar toe gestuurd wordt. Verder kun je ook je iOS-apparaten koppelen aan deze dienst, dan wordt de code via iOS doorgestuurd. Wanneer je een iOS-apparaat niet meer gebruikt of verkocht hebt kan het zijn dat deze nog in je vertrouwde apparatenlijst aanwezig is.Dit merk je als je bijvoorbeeld de twee-staps-verificatie uitvoert en in de lijst naar een geschikte verificatie zoekt. Je kunt gelukkig deze apparaten eenvoudig verwijderen via onderstaande stappen.

verwijderapparaten

Navigeer naar deze webpagina en klik op 'Beheer Apple ID', log in met je Apple ID en voor de verificatie uit. Klik vervolgens in de kolom op 'Wachtwoord en beveiliging' en klik bij 'Beheer uw vertrouwde apparaten' op 'Vertrouwde apparaten toevoegen of verwijderen'. Er opent een lijst die je kunt beheren, klik op de verwijder-knop om het apparaat te verwijderen.

Een telefoonnummer kun je makkelijk toevoegen door op 'Voeg nog een telefoonnummer toe…' te klikken. Apparaten toevoegen kan alleen door 'Zoek mijn iDevice' te activeren via het toestel zelf. Dit doe je via Instellingen ▸ iCloud ▸ Zoek mijn iDevice ▸ Schakel de optie 'Zoek mijn iDevice' in.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • h. boxem

  28 mei 2015 om 21:06

  Moet ik mijn Iphone 5 nu weggooien !!!!

  Heb een iphone 5 ios 8.3
  IMEI 013550009673533
  Graag zou ik willen weten of het apple id te verwijderen of te wijzigen naar mijn email adres.
  Heb er nu als apple id instaan : C…..@gmail.com maar waarom en hoe deze erin is gekomen weet ik niet, ik heb ook al contact gehad met apple maar deze weten wel dat dit emailadres er in staat maar willen hem er niet uit halen omdat ik geen factuur meer heb van deze iphone
  Ik weet ook niet hoe het kan dat mijn id zomaar is veranderd ook kunnen zij dit niet veranderen zeggen ze zonder dat ik aan kan tonen dat deze wel van mijzelf is,
  Wie kan mij verder helpen?

 • rafet

  3 mei 2016 om 12:25

  ik heb het zelfde probleem met mijn iphone 6s ios 9.3.1 ik heb nog de pakbon van dit toestel en naar apple gebeld niet op te lossen!!!

Een reactie toevoegen: