14 juni 2017

Het wachtwoord van je Apple ID of iCloud wijzigen

iCloud os x icoon

We weten allemaal dat regelmatig het wijzigen van je wachtwoord aan te raden is. Met de komst van twee-factor-authenticatie is dat misschien in mindere mate nodig, maar toch aan te raden. Het wachtwoord wijzigen van je Apple ID is erg eenvoudig en kan via iOS of de Apple ID website.

Veel mensen vinden de term Apple ID en iCloud verwarrend, echter is het heel eenvoudig en bestaat je iCloud uit een Apple ID. In principe kun je zeggen dat beide gelijk zijn en je iCloud een je Apple ID is.

Apple ID wachtwoord wijzigen via iOS of Apple ID-website

• Open Instellingen en tik bovenin op je naam (account)
• Kies voor 'Wachtwoord en beveiliging'
• Tik op 'Wijzig wachtwoord'
• Volg de stappen op het scherm

wachtwoord wijzigen van icloud of apple id

Ga naar appleid.apple.com en log in met je Apple ID. Navigeer naar 'Beveiliging' en klik op 'Wijzig wachtwoord' Volg de stappen op het scherm. Goed om te weten: het nieuwe wachtwoord moet minstens acht tekens bevatten waaronder een cijfer, een hoofdletter en een kleine letter. Het gebruik van spaties, drie opeenvolgende gelijke tekens, je Apple ID of een wachtwoord dat je al eerder (het voorbije jaar) hebt gebruikt is verboden.

Uiteraard moet je na het wijzigen van je wachtwoord op al je gekoppelde apparaten het wachtwoord aanpassen. Je krijgt automatisch een pop-up waarin je jouw nieuwe wachtwoord moet opgeven. Dit gebeurt in de meeste gevallen automatisch.

Lees ook: iCloud inloggen, instellen en gebruikenReacties


 • Mijco Rijneveld

  14 juni 2017 om 13:18

  “We weten allemaal dat regelmatig het wijzigen van je wachtwoord aan te raden is.” – een veel gegeven advies, maar het is een fout advies.

  “Met dat advies is nauwelijks winst te behalen, zolang je maar een sterk wachtwoord hebt ingesteld. Tegelijkertijd hebben de meeste gebruikers al moeite met het onthouden van een paar goede wachtwoorden. Als je die gebruikers vraagt hun wachtwoord regelmatig aan te passen, zullen ze sneller het wachtwoord versimpelen, de variatie beperken én ergens buiten het hoofd opslaan. Weinig winst, veel risico.”

 • Wesley Fabry

  14 juni 2017 om 13:22

  @mijco Waarom wordt het wel aangeraden: Wanneer een dienst gehackt wordt komt dit vaak pas later aan het licht, soms pas na een paar maanden of jaren. Denk hierbij aan Dropbox of yahoo die ooit zijn gehackt. Als jij gedurende die tijd altijd het zelfde wachtwoord hebt gebruikt voor al je accounts hebben kwaadwilligen in de tussentijd je wachtwoord kunnen gebruiken. We regelmatig dat wachtwoord wijzigt voorkomt dit.

Een reactie toevoegen: