12 december 2014

NieuwsApple lost enkele problemen op in Safari 8.0.2 update

Safari icoon

Eindelijk, Apple heeft een update uitgebracht voor Safari 8 die standaard aanwezig is in OS X Yosemite. Safari heeft een hoop nieuwe functies gekregen in de nieuwe OS X, maar er waren ook een aantal vervelende bugs aanwezig.

Zo werd de geschiedenis niet gesynchroniseerd met alle iCloud apparaten en bleef Safari regelmatig zonder enige reden hangen. Naast een aantal bugfixes heeft Apple de onderstaande problemen opgelost in de Safari 8.0.2 update.

• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de geschiedenis niet werd gesynchroniseerd tussen apparaten als iCloud Drive niet was ingeschakeld
• Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat een bewaard wachtwoord niet automatisch werd ingevuld nadat er twee apparaten aan de iCloud-sleutelhanger waren toegevoegd
• De weergave van WebGL-afbeeldingen op Retina-scherem is verbeterd
• Gebruikers kunnen nu gebruikersnamen en wachtwoorden van Firefox importeren
• Er is een zeldzaam probleem verholpen dat ertoe leidde dat sommige gebruikers geen toegang meer hadden tot safari na dat de 8.0.1-update was geïnstalleerd.

safari8.0.2

De Safari 8.0.2 update kun je downloaden en installeren vanuit de Mac App Store applicatie. Open deze, klik op het tabblad 'Updates' en wacht tot de update is gevonden. Klik daarna op de knop 'update' om Safari 8.0.2 te installeren. Wanneer Apple de update OS X 10.10.2 gaat uitbrengen is momenteel nog niet bekend.Reacties


 • GER Bogaard

  12 december 2014 om 11:19

  waarom wordt hier niet van te voren goed over nagedacht!
  i pad gooit regelmatig storingen door de programma’s heen, zeer irritant.
  elke update zorgt vaak voor storingen die dan later weer gewijzigd worden?

 • Eddie Heijmans

  12 december 2014 om 11:41

  Ook Facebook is niet meer toegankelijk. Gemeld wordt.
  Gemeld wordt: er is een onverwachte fout opgetreden, foutcode -994

 • Nick Seamore

  12 december 2014 om 12:47

  Wij OSX en IOS gebruikers mogen nog van geluk spreken dat we geen Microsoft gebruikers zijn, tenminste ik niet meer en dat scheelt bakken vol ellende. Ik heb zelf overigens nog nooit last van bugs gehad sinds ik over gegaan ben op Mac. Windows daarentegen was één grote bug.

 • Riemer

  12 december 2014 om 13:39

  Maar de bug met de Gmail is weer terug. Weer krijg ik soms 20 zelfde mails in de verzendmap of prulle(n)bak

 • Daniël

  12 december 2014 om 16:09

  Net zoals de WhatsApp update in iOS: nu kan ik weer geen foto’s selecteren en uploaden die in iMac gesynchroniseerde foto’s (gezichten en evenementen staan)

 • Maris

  12 december 2014 om 17:52

  Net ook de update gegaan. Maar ben nu alle inkomende mails op de Imac kwijt. Verstuurde staan nog wel in de map. De mails die ik nu binnen krijg en lees zijn na een paar min ook verdwenen. pffff iemand een idee?

 • Leo

  13 december 2014 om 10:13

  Na update werkt er niets meer
  Wit scherm met logo wat soms uit gaat
  Wat nu

 • Wouter

  13 december 2014 om 19:53

  Eens met Leo, na update werkt er weinig meer. Safari blijft hangen in trackmac! Is een stuk trager sindsdien.
  Oplossing?

 • Jelte

  16 december 2014 om 17:55

  Safari doet helemaal niets meer na de update. Geeft telkens de zelfde melding. Safari is onverwacht gestopt … Wat kan ik doen?

 • mark

  21 december 2014 om 13:06

  Safari doet helemaal niets meer na de update naar 8.0.2 op 14 december. Geeft telkens de zelfde melding. Safari is onverwacht gestopt … Wat kan ik doen?

  Voor mij geldt hetzelfde . Ik heb ook geen idee hoe ik dit aan kan geven aan apple en wanneer ik support kan verwachten. Inmiddels wel gevonden als ik in de veilige modus start dat Safari het soms wel doet.

  Wie kan me helpen? Alvast bedankt,

  Mark

 • Lisanne

  21 december 2014 om 16:19

  Sinds 21 december krijg ik steeds:
  Safari is onverwachts gestopt.
  Wat te doen?

 • Eric

  24 december 2014 om 13:00

  Voor mij geldt hetzelfde na update op 20dec.:
  Safari is onverwachts gestopt.

  Geen idee? Ik heb al alle third party add-ons verplaatst zoals wordt aanbevolen (http://support.apple.com/nl-nl/TS3230), maar zonder resultaat.

 • kubie

  13 januari 2015 om 1:16

  Niet alleen plots stoppen van Safari, Maar ook mijn trackpad wil het niet meer doen. Ik werk dan alleen met de pijltjes en met mijn muis.
  in,- uitzoomen met je vingers lukt niet, terug naar de vorige lukt niet, dus wat ik met mijn twee vingers doe lukt niet wanneer ik safari open.

  Hoe kan ik dit probleem oplossen?
  alvast bedankt

 • Jasper

  22 januari 2015 om 20:06

  Sinds gisteren werkt Safari ook niet meer bij mij. BIj het opstarten verschijnt telkens de melding dat het programma niet kan opstarten en dat deze onverwachts gestopt is…!?!? Safari werkt echter wel in mijn gastgebruikers account?!?
  @ bovenstaande personen; is jullie probleem inmiddels opgelost en kunnen jullie mij wellicht verder helpen?

 • Webdigi

  28 mei 2015 om 8:52

  Ook hier werkt safari niet meer sinds vandaag iemand een oplossing.

 • Patricia

  27 januari 2016 om 13:05

  Ik heb gister avond mijn macbook geupdate en mijn safari werkt helemaal niet meer!! Ik krijg steeds een problemenrapport met de melding dat safari onverwachts is gestopt. Ik heb alle mogelijke updates die er zijn gedaan. Weet iemand wat ik hier aan kan doen?

Een reactie toevoegen: