24 november 2015

iOS 9Apple Pencil koppelen aan iPad Pro

Apple Pencil

Waarschijnlijk zullen de meeste iPad Pro gebruikers ook een Apple Pencil aanschaffen of hebben er al eentje kunnen bemachtigen.

De Apple Pencil is niet zomaar een stylus voor je iPad, je kunt er ontzettend nauwkeurig mee tekenen en het device zit boordevol techniek. De Pencil voelt aan als een echte pen en dat heeft zeker zijn voordelen. Hoe je de Apple Pencil koppelt aan je iPad lees je in onderstaande stappen.

De Apple Pencil beschikt over een Lightning connector, trek het magnetisch dopje aan de bovenkant van de Pencil er af om de connector te gebruiken. Ontgrendel je iPad en schakel bluetooth in via Instellingen ▸ Bluetooth of via het bedieningspaneel (veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van je scherm).

Apple Pencil koppelen

Steek nu de Lightning connector van de Apple Pencil in de Lightning poort van de iPad. Wacht enkele seconden tot er een pop-up venster verschijnt. Kies vervolgens voor 'Koppel' om de Apple Pencil te koppelen aan je iPad. De verbinding wordt via Bluetooth gemaakt en de Apple Pencil kan overal worden gebruikt op de iPad. De Apple Pencil is altijd verbonden, tenzij je Bluetooth uitschakelt op de iPad.

De Apple Pencil kun je helaas maar aan één iPad koppelen, wil je dus op een andere iPad de Apple Pencil gebruiken dan moet je hem eerst loskoppelen via Instellingen ▸ Bluetooth ▸ Apple Pencil ▸ Vergeet en daarna weer koppelen aan een andere iPad.

Lees ook: Onze eerste indruk over de iPad Pro

De Apple Pencil is een accessoire die op dit moment alleen gebruikt kan worden in combinatie met een iPad ProReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!