22 augustus 2015

NieuwsApple start vervangingsprogramma iPhone 6 plus camera

iPhone camera

Misschien ben je in het bezit van een iPhone 6 plus en is het je al opgevallen dat de camera aan de achterkant onscherpe foto's maakt, dan is er misschien goed nieuws. Apple heeft namelijk een vervangingsprogramma gelanceerd voor de iPhone 6 plus iSight camera.

Volgens Apple hebben niet alle iPhone 6 plus modellen hier last vast, het gaat alleen om de toestellen die verkocht zijn in de periode van september 2014 tot en met januari 2015. Mocht je dus in deze periode de iPhone 6 plus hebben aangeschaft en problemen ondervinden met de camera aan de achterkant dan kun je beroep doen op het vervangingsprogramma.

Hoe lees je in de volgende stappen: Open 'Instellingen' op je iPhone, tik op 'Algemeen' en open hierna de menuoptie 'Info'. Scroll naar beneden en zoek naar je serienummer, zodra je deze gevonden hebt dien je deze speciale Apple pagina te open.

vervangingsprogramma iPhone 6 plus

Vul in het daarvoor bestemde veld het serienummer in en tik/klik op 'Submit', Apple controleert onmiddellijk of je in aanmerking komt voor het vervangingsprogramma. Let hierbij wel op dat alleen de camera wordt vervangen en niet het gehele toestel. Mocht dus bijvoorbeeld je scherm gebarsten zijn dan wordt deze niet kosteloos gerepareerd.

De iPhone 6 plus kan alleen worden ingeleverd worden voor reparatie bij de officiële Apple Stores in Den Haag, Haarlem en Amsterdam, bij Apple Premium Resellers of je kunt de iPhone gratis opsturen naar Apple Care (klik bij 'Apple Technical Support' op 'Contact us').

Lees ook: Andere vervangingsprogramma's van AppleReacties


 • PB

  22 augustus 2015 om 10:59

  MMMmmmm, de camera in mijn iPhone 6+ is haarscherp, maar volgens het serienummer komt hij wel in aanmerking voor vervanging.
  Toch maar doen dan…. Je weet nooit.

 • Robert

  22 augustus 2015 om 14:40

  Hoi PB laat na vervanging even weten of je foto’s scherper zijn geworden. Heb ook een iphone die voor reparatie in aanmerking komt, maar vind de foto’s ook redelijk scherp.

 • Johanna

  23 augustus 2015 om 14:44

  Voor mij ook een verrassing dat mijn iPhone in aanmerking komt.
  Ik ben benieuwd, mogelijk kan het nog mooier (?)

 • Robert

  26 augustus 2015 om 17:28

  Hier is iemand met een voorbeeld foto van het probleem: https://discussions.apple.com/thread/6615233
  Ik heb er dus schijnbaar toch geen last van ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!