12 september 2017

NieuwsApple TV met 4K ondersteuning vanaf 22 september beschikbaar

apple tv logo in donkere modus

Netflix en andere streamingdiensten bieden al geruime tijd ULTRA HD en/of 4K aan, echter kon de Apple TV dit nog niet aan. Daar komt kun verandering in want Apple heeft de vijfde generatie Apple TV aangekondigd genaamd de Apple TV 4K.

De Apple TV ziet er nog hetzelfde uit als zijn voorganger, echter heeft deze ondersteuning voor 4K HDR (High Dynamic Range) en HEVC Dolby Vision (Profile 5)/HDR10 tot 2160p. Dit zorgt ervoor dat de beelden een groter kleurengamma en een meer dynamische (lichte en donkere) tinten bevatten (meer info).

Krachtiger en meer opslagruimte

Omdat 4K iets meer rekenkracht vereist heeft de Apple TV 5 een A10X Fusion processor en blijft de opslagcapaciteit gelijk (32GB en 64GB). Wie 4K wilt kijken moet overigens wel een goede internet verbinding hebben. Je hebt een stabiele verbinding van minimaal 15 Mbps nodig om 4K-content te kunnen streamen.

Apple TV 4K HDR

Het goede nieuws is dat je de 4K video's die je met je iPhone of iPad kunt maken vanaf de vijfde generatie Apple TV ook kunt streamen en afspelen op je TV (als die ook 4K ondersteunt). Verder kun je in de iTunes Store 4K en HDR films huren of kopen aan dezelfde prijs als een HD-film. Bovendien worden alle films die je ooit HD hebt aangekocht automatisch de 4K-versie gratis. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van streamingsdiensten met 4K video's.

Live Sport kijken via de TV-app

De TV-app voor de Apple TV 5e generatie wordt uitgebreid met Live Sport om live sportwedstrijden te kijken, maar ook nieuws. Voortaan volg je populaire wedstrijden en het laatste nieuws dus nog makkelijker via de beste apps, helemaal live. De TV app komt overigens later dit jaar beschikbaar in meerder landen, het is nog niet bekend wanneer Nederland en België precies aan de beurt is.

Prijs en beschikbaarheid van de Apple TV 4K

Het design van de Apple TV 4K is ongewijzigd gebleven aan zijn voorganger. Voor €199 heb je een 32GB variant, voor 64GB opslagruimte betaal je €219. De 5e generatie Apple TV kan vanaf 22 september te koop en kan vooruitbesteld worden op 15 september.

Klik hier voor meer informatieReacties


  • Jonas Fabry

    12 september 2017 om 20:02

    Eindelijk!!! =D

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!