28 augustus 2013

NieuwsApple voegt nieuwe diensten toe aan de Apple TV

apple tv icon retinaGisteren heeft Apple extra video diensten toegevoegd aan de Apple TV 2e en 3e generatie. Het gerucht dat VEVO naar de Apple TV zou komen ging al enkele weken door Apple-land, maar nu is het officieel. Naast de nieuwe VEVO dienst is ook Disney Channel, Disney XD, The Weather Channel en Smithsonian toegevoegd. Er zit helaas één maar aan want in Nederland en België is alleen de VEVO dienst toegevoegd.

Met behulp van de VEVO dienst kun je videoclips bekijken en uiteraard nieuwe muziek ontdekken vanaf je Apple TV. Daarnaast kun je inloggen met je VEVO-account om je afspeellijsten te beheren en nieuwe aan te maken. Volg onderstaande stappen om je account te koppelen aan de VEVO dienst.

• Navigeer naar de VEVO dienst op je Apple TV
• Op het tabblad 'Instellingen'
• Selecteer de optie 'Activeer Device'

vevoappletv

Vervolgens dien je vevo.com/apple te openen op je computer of mobiel apparaat en voer je de activatiecode in die tevoorschijn komt op je Apple TV. Onmiddellijk wordt je account gekoppeld en kun je deze raadplegen op je Apple TV.

Het is momenteel niet duidelijk of de overige streaming diensten zoals Disney Channel ook naar Nederland of België gaan komen. Het is vrij duidelijk dat Apple druk bezig is met de ontwikkeling van de Apple TV, momenteel bieden ze al 21 diensten aan in de VS. Helaas moeten wij het met minder doen, hopelijk heeft Apple hier in de toekomst een oplossing voor en kunnen we misschien ooit RTL-XL of uitzendinggemist bekijken via de Apple TV.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jeroen Bunte

  28 augustus 2013 om 9:45

  En wat hebben we hier aan?

  De vorige keer was er ook al zo’n onzin update waarin ze nieuwe diensten hadden toegevoegd waar helemaal niemand naar kijkt.

  Het zal ook wel deels een rechtenkwestie zijn o.i.d. dat er hier geen fatsoenlijke diensten op de Apple tv mogen komen, maar dit alles werkt illegaal downloaden juist in de hand. Ik huur tegenwoordig alle films die ik kijk netjes in de iTunesstore, maar als je b.v. een serie als Game of Thrones wilt zien dan kan je niet anders dan ergens proberen te downloaden……

 • Maarten

  30 augustus 2013 om 6:45

  BUMA verpest een hoop in NL en da’s jammer voor ons als muziek, tv en film liefhebber. Ze doen hun best om dergelijke zaken tegen te houden als AppleTV en het download verbod…

 • Jos

  30 augustus 2013 om 17:52

  Helaas, het werkt niet zoals voorgesteld. De activation code wordt wel zichtbaar op de TV, maar als je VEVO.com/apple opzoekt, blijk je nergens de activeringscode in te kunnen vullen. Ik heb een account aangemaakt en vervolgens rondgekeken op de website: geen spoor van een mogelijkheid!
  En toch lijkt het me aardig om uit te proberen.

 • Erix

  30 augustus 2013 om 17:56

  Jos, het zou toch moeten werken, precies zoals in het tipje staat aangegeven…

 • Maarten

  30 augustus 2013 om 18:49

  Even goed lezen en het werkt bij mij prima.

 • Johan

  17 november 2013 om 12:00

  Het is maar goed dat deze dienst gratis is! Ik bedoel een MUZIEK zender die in MONO uitzend, in een (beeld)kwaliteit die op een VHS recorder (negentiger jaren) beter is.
  En geen ENKEL nummer is lipsync!
  Dus zelfs met 150 gig. download is het niet om aan te horen (zien)

 • Kurth

  8 augustus 2014 om 15:09

  Ik kan de apple tv blok om de activeringscode te activeren helemaal niet vinden

Een reactie toevoegen: