29 augustus 2013

OS X: Een spotlight zoekresultaat openen in nieuw Finder venster.

spotlight icon retinaSpotlight is één van de handigste features in OS X, met behulp van deze functie heb je altijd snel en eenvoudig toegang tot je bestanden, documenten, mappen en overige data op je Mac.

Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + Spatiebalk of via het vergrootglas in de menubalk kun je Spotlight activeren. Voer vervolgens een zoekopdracht in en je Mac zoekt onmiddellijk naar overeenkomstige bestanden op je harde schijf.

Vervolgens kun je met behulp van de muis of pijltoeten navigeren door de verschillende resultaten. Wanneer je enige momenten de muisaanwijzer plaatst op een zoekresultaat wordt er een voorvertoning van het bestand getoond. Deze kun je ook activeren met behulp van de linker-pijltoets.

spotlightbeginner

Wanneer je op een zoekopdracht klikt wordt deze automatisch geopend. Echter kan het voorkomen dat je deze liever niet onmiddellijk opent, maar het desbetreffende bestand wilt weergeven in een Finder venster. Dit kun je eenvoudig doen door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden en vervolgens op de gevonden zoekopdracht te klikken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een zoekopdracht met de pijltoetsen te selecteren en vervolgens de toetscombinatie cmd⌘ + enter uit te voeren.

Meer over Spotlight kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!