22 juli 2015

WATCHApple Watch: Hoe je hartslag controleren? (archief)

gezondheid logo iOS

De Apple Watch beschikt over een hartslagmeter die tijdens een work-out altijd actief is, ook in 'rust' wordt je hartslag om de tien minuten gecontroleerd en opgeslagen in de Gezondheid applicatie op je iPhone.

Via het tabblad Gegevens ▸ Vitale functies ▸ Hartslag kun je alle opgeslagen hartslagen controleren. Let wel dat de hartslag enkel in rust wordt gecontroleerd wanneer je arm min of meer stil gehouden wordt.

Tijdens een work-out via de gelijknamige applicatie op je Apple Watch kun je ook de hartslag controleren, veeg hiervoor naar rechts of links om de statistieken te veranderen.

hartslag bekijken Apple Watch

Het snelst kun je jouw hartslag live controleren via de snelle blik voor hartslag. Open eerst de Apple Watch applicatie op je iPhone en navigeer naar Mijn Watch ▸ Snelle blik. Tik indien nodig op de plus-knop (groen) voor de optie 'Hartslag' om hem toe te voegen, verplaats hem eventueel door de drie horizontale strepen te slepen naar de gewenste positie.

Vervolgens kun je de snelle blik raadplegen door de klok (Apple Watch) te activeren en met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van je scherm, navigeer door naar links of rechts te vegen naar de snelle blik 'Hartslag', onmiddellijk zie jouw laatste gemeten hartslag en gaat de Apple Watch meteen je hartslag meten.

Let op! Vanaf watchOS 3 is snelle blik niet meer beschikbaar. Klik hier voor meer informatie over het raadplegen van je hartslag op de Apple Watch.Reacties


  • Dirk Terpstra

    31 juli 2015 om 17:09

    Werkt (e) prima tot voor 3 dagen.De watch laat na een work-out (fietsen)wel in de samenvatting de gemiddelde hartslag zien echter niet (meer) in de activiteiten app. In de health app zijn de metingen wel terug te zien. Raar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!