5 februari 2015

NieuwsApple werkt aan opvolger Beats Music

Het grootste nieuws van 2014 op Apple gebied was niet de aankondiging van de Apple Watch, maar de overname van Beats. De miljardendeal was niet alleen om de personen Dr. Dre en Jimmy Lovine aan het Apple team toe te voegen, maar ook Beats Music speelde een grote rol.

9to5Mac heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de eerste details te kunnen melden. De Beats music applicatie zal waarschijnlijk verdwijnen, de nieuwe beats technologie zal onder de motorkap geïntegreerd worden in iTunes Match, iTunes en iTunes radio.

De kern van Beats in iTunes zal draaien om je eigen aangemaakte bibliotheek, vervolgens kun je deze uitbreiden door gewoon te zoeken in de online muziekbibliotheek. Op deze manier maak je een online bibliotheek aan waar je gewoon maandelijks een prijsje voor betaalt. Zodra je éénmaal de muziekbibliotheek hebt samengesteld kun je hem zowel in iOS, Mac en op de Apple TV raadplegen.

beats appletv

Verder zal deze dienst zorgen voor een leuke interactie met je favoriete artiesten, je kunt ze volgen en meldingen krijgen van nieuwe muziek. Het is een soort van Ping, een dienst dat Apple al eerder heeft geprobeerd, maar niet echt succesvol te noemen was.

Niet alleen zullen Apple producten de beats-bibliotheek kunnen raadplegen, de dienst zal waarschijnlijk ook beschikbaar komen voor Android door middel van een speciale app. Windows gebruikers kunnen deze dienst raadplegen in iTunes, het is momenteel nog niet duidelijk of er ook een Windows app komt.

apple-beats-deal

Dan is er nog de prijs, wil je gebruikmaken van deze dienst dan moet je, net zoals bij Spotify, een maandelijks bedrag betalen. Waarschijnlijk zal dit lager zijn dan Spotify, de geruchten vertellen het om een prijs van €7,99 per maand gaat. Bestaande Beats Music klanten zullen hun huidige muziekbibliotheek kunnen overzetten naar de nieuwe variant.

De nieuwe Beats muziekdienst zal nog niet onmiddellijk beschikbaar komen, volgens de geruchten zal deze tijdens het WWDC aangekondigd worden via een demo. De gebruiker zal waarschijnlijk in iOS 9 en OS X 10.11 de dienst kunnen gebruiken (najaar 2015).

bronReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: