15 juni 2014

iOS 7AT Holiday: Video’s inkorten op een iPhone, iPad of iPod Touch

camera logo 7 retinaDe iPad, iPod Touch, maar vooral de iPhone is het ideale apparaat om prachtige HD-video’s mee te maken. Dankzij de haarscherpe lens en hoge kwaliteit sensor kun je heel simpel prachtige momenten vastleggen op film. Daarom is deze functie bijzonder handig tijdens je vakantie.

Filmen is vrij eenvoudig, open de camera applicatie en veeg met één vinger naar rechts om de optie ‘Video’ te activeren. Tap op de grote rode knop om het filmen te starten. Wil je scherp stellen tijdens het filmen? Dan kun je dat doe door met één vinger te tappen op het scherp, precies op de plek die je scherp wilt stellen. Dankzij de beeldstabilisator die standaard aanwezig is in je iDevice zal het ‘bibberen’ beperkt worden.

filmen-canera

Mocht je om één of andere reden graag de video willen inkorten of bijvoorbeeld het begin of einde verwijderen dan kun je dit via de foto app verwezenlijken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Foto app
• Navigeer naar je Filmrol
• Selecteer de video die je wilt inkorten

kortin

Bovenaan de video bevind zich een tijdsbalk waarbij je aan het begin en einde van deze balk een groter- en kleiner-dan teken (<>) terugvind. Door deze naar links of rechts te slepen kun je snel en eenvoudig de video inkorten. Op deze manier kun je snel het begin en/of einde van een video verwijderen, handig als je in het begin nog niet goed had scherp gesteld.

Kort vervolgens de video in door op ‘Kort in’ te tappen. Hierna zal iOS vragen of je de originele video wilt inkorten of de ingekorte versie wilt bewaren als nieuw fragment. Hierna kun je vanzelfsprekend de video delen op diverse sociale media via de deel-knop.

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


    Een reactie toevoegen: