4 september 2017

iOS: Video’s inkorten op een iPhone of iPad

foto iOS app

De iPhone is een ideaal apparaat om prachtige HD-video’s mee te maken, zelfs de iPad kun je voor hiervoor gebruiken. De iPhone 7 plus beschikt zelfs over een dual-lens camera waarmee je zelfs optisch kunt zoomen. De camera's die Apple gebruikt zijn van hoge kwaliteit en kunnen 4K filmen.

Filmen is vrij eenvoudig, open de camera applicatie en veeg met één vinger naar rechts om de optie 'Video' te activeren. Tik op de grote rode knop om het filmen te starten. Wil je scherp stellen tijdens het filmen? Dan kun je dat doen door met één vinger te tikken op het scherm, precies op de plek die je scherp wilt stellen. Dankzij de beeldstabilisator, die standaard aanwezig is, zal het 'bibberen' beperkt worden.

Video's inkorten op een iPhone of iPad

• Open de Foto app
• Navigeer naar je Filmrol
• Selecteer de video die je wilt inkorten
• Tik op de bewerk-knop (drie horizontale lijnen met bolletjes)

video's inkorten op een iPhone

Er komt nu een tijdsbalk tevoorschijn waarbij je aan het begin en einde van deze balk een groter- en kleiner-dan teken (<>) terugvindt. Door deze naar links of rechts te slepen kun je de video inkorten. Op deze manier kun je dus snel het begin en/of einde van een video verwijderen, handig als je in het begin nog niet goed had scherp gesteld.

Kort vervolgens de video in door op 'Gereed' te tikken. Hierna zal iOS vragen om de video als nieuw fragment op te slaan. De ingekorte versie wordt dan apart opgeslagen zodat het originele bestand beschikbaar blijft. Deze kun je achteraf altijd verwijderen.

Lees ook: Alle nieuwe opties in iOS 11 foto'sReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!