Menu

9 juni 2012

Automatische software-updates uitschakelen

Iedereen heeft het wel eens aan dat zijn Mac traag reageert en na een bepaalde tijd kom je uiteindelijk achter de oorzaak. Er is namelijk in de achtergrond een software-update aan het downloaden.

Zodra de software-update is gedownload verschijnt er een pop-up venster die aangeeft welke updates er gedownload zijn en geïnstalleerd kunnen worden. Tal van Mac gebruikers ervaren dit als vervelend en kan soms erg frustrerend zijn. In Mac OS X is het mogelijk dit automatisch proces uit te schakelen.

Dit doe je via:

 ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Software-update

Schakel vervolgens de optie ‘Download update automatisch’ uit. Daarnaast kun je aangeven hoeveel keer Mac OS X zoekt naar een update, dit kan iedere dag, iedere week of iedere maand. Wanneer je deze optie uitschakelt zal er ook geen storende pop-up verschijnen om de zoveel tijd. Wanneer je beide opties uitschakelt is het aan te raden om regelmatig de software-updates handmatig uit te voeren, dit om je Mac veilig te houden.

Dit doe je via:

 ▸ Software-update…

In het Software-update venster van systeemvoorkeuren heb je ook het tabblad ‘Geinstalleerde software’ ter beschikking. Wanneer je hierop klikt krijg je een compleet overzicht te zien van alle geïnstalleerde software updates inclusief het versienummer en de installatiedatum.

Daarnaast is het ook mogelijk om software-updates te negeren, dit kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • danny 9 juni 2012 om 9:13

    Slecht voorbeeld dit! De update is hooguit een half uur aan het downloaden en zal je echt niet in de weg zitten.Op deze manier creeer je een nog grotere groep niet updaters, dat is niet wat je wilt!

Een reactie toevoegen: