2 november 2016

Mac: Automatisch downloaden en installeren van software-updates uitschakelen

De Mac App Store is de ideale manier om nieuwe applicatie voor je Mac te ontdekken en te installeren. Daarnaast biedt de Mac App Store de perfecte garantie tot het eenvoudig beheren van je apps en het uitvoeren van software-updates voor macOS (OS X).

Sinds de komst van de Mac App Store is het mogelijk om updates automatisch te downloaden en te installeren. Dit kan uiteraard erg handig zijn en op deze manier heb je altijd de meest recente software op je Mac geïnstalleerd en worden ook beveiligingen updates automatisch geïnstalleerd voor de optimale bescherming. Toch zijn er een hoop Mac gebruikers die dit liever niet willen.

Automatisch software-updates downloaden en installeren op een Mac uitschakelen

• Navigeer naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open het voorkeurenpaneel 'App Store'
• Direct worden de verschillende opties getoond

Automatisch software-updates mac uitschakelen

Hier kun je de verschillende soorten software-updates aanpassen. Wil je niet dat macOS automatisch updates download dan moet je de optie 'Download nieuwe updates op achtergrond' uit te schakelen. Je kunt er ook voor kiezen om de updates wel te downloaden, maar niet automatisch te installeren. Vink dan de daarvoor bestemde opties uit zoals 'Installeer macOS-updates'. Het is wel aan te raden om de optie ‘Installeer systeembestanden en beveiligingsupsdates’ te activeren, dit om de veiligheid van je Mac te waarborgen.

Deze tip is gemaakt onder het macOS-besturingssysteem. Vanaf macOS Sierra zijn er namelijk extra opties bij gekomen. Uiteraard kun je in OS X ook het automatisch downloaden en installeren van updates uitschakelen via bovenstaande stappen.

Lees ook: Flash, Silverlight en meer opnieuw inschakelen in macOS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: