26 augustus 2011

Back to School met je Mac…

Voor een groot gedeelte van het land zit de zomervakantie er helaas alweer op. Terwijl sommige nog heerlijk aan het strand liggen met een cocktail in de handen zitten andere alweer druk te werken in de klas. Elk nieuw schooljaar wil je er weer helemaal voor gaan... toch!? Er zijn een aantal hele goede apps die je hierbij kunnen helpen.

Welke apps kunnen je helpen dit schooljaar goed door te komen? Wij hebben een lijstje gemaakt met apps en een aantal tips die je eigenlijk niet kunt missen voor het komend schooljaar.

iWork 2009

Apple heeft sinds enkele jaren, iWork gelanceerd. Het office programma voor de Mac van Apple. Op school word je vaak overbeladen met verslagen, presentaties en noem maar op. In iWork zitten 3 hele handige apps namelijk Pages, Keynote en Numbers.

Pages is de tekstverwerker van iWork, hier mee kun je al je werk mee typen, opmaken en uitprinten. En je pages bestand kun je ook exporteren naar een .docx bestand voor Microsoft word. Met Keynote kun je gemakkelijk presentaties maken op de gewenste resolutie. Deze kun je maken en dan exporteren in een keynote bestand of in een standaard .ppt bestand wanneer je scholen geen Macs heeft. Last but not least is Numbers. Hiermee kun je van alles bijhouden, grafieken maken, schema's maken en nog veel meer handige dingen.

iWork is verkrijgbaar in de Mac App Store voor slechts €15,99 per applicatie, neem je ze alle 3 dan ben je in totaal €47,97 kwijt aan 3 hele goede applicaties. Ook is er een alternatief namelijk Microsoft Office voor mac de startprijs hiervan is echter €130.

Klik hier om naar de Mac App Store te gaan voor iWork 2009

iStudiez Pro

Wij hebben er al een uitgebreide review over geschreven maar deze app is toch echt onmisbaar in dit artikel. iStudiez Pro is één van de beste applicaties die je helpt met het plannen van je (huis)werk. De app kost €7,99 in de Mac App Store en is dit bedrag zeker waard. Naast een Mac versie is er ook een iPad en iPhone applicatie van iStudiez Pro.

Met iStudiez pro kun je je school makkelijk combineren met je dagelijkse dingen. Opdrachten toevoegen, periodes aanmaken, lessen toevoegen, rooster bekijken en je agenda op orde houden, het kan allemaal in iStudiez Pro.

Lees hier ons uitgebreide review over iStudiez Pro

iHomework

Ook een zeer handige applicatie is iHomework. Met deze applicatie kun je je huiswerk goed combineren met je verdere afspraken. Je kunt hieraan nog meer details toevoegen zoals bijvoorbeeld een notitie. De app is meer bedoeld om alles op één overzicht te krijgen. Je ziet een hele agenda van de hele maand met de complete planning. iHomework is een soort reminder, een app die je helpt herinneren wat je nog moet doen.

Een zeer handige app voor slechts €2,39 in de Mac App Store. Er is ook een iPad en iPhone applicatie van iHomework.

iHomework in de Mac App Store

Evernote

In Evernote kun je notities maken, archiveren en die kun je vervolgens opslaan en later nog eens terug kijken of bewerken. Ook heeft Evernote sinds kort een leuke iPad (2) applicatie uitgebracht namelijk Evernote Peek. Via de Mac app evernote kun je notebook's aanmaken. En via de iPad app kun je deze ophalen. De app is helaas wel voornamelijk bedoeld voor de iPad 2 met smart cover. Als je de gewenste notebook selecteert die je hebt aangemaakt. Kun je heel fijn leren. Klap je 1 klep open van de Smart cover zal de vraag onderaan staan. En klap je de smart cover helemaal open heb je het antwoord. Of je de vraag goed of fout hebt kun je bovenaan invullen. Een zeer handige app dus.

Je kunt hem eventueel ook gebruiken met een iPad 1 of zonder smart cover maar dan zul je je iPad steeds moeten vergrendelen.

Evernote in de Mac App Store
Evernote Peek in de App Store

Uitspraak oefenen van een taal

Een hele leuke tip wanneer je OS X lion bezit op je mac. Je kunt met de ingebouwde voices heel makkelijk en goed de uitspraak leren van een taal. Vanwege de verbeterde en gelokaliseerde stemmen in Lion is dit een zekere aanrader. Je kunt stemmen downloaden van meer dan 20 talen en zijn ongeveer 400 MB per stem. Om ze daadwerkelijk dan af te spelen kun je in dit artikel lezen.Reacties


 • sameer

  26 augustus 2011 om 9:05

  Er is ook een andere app die ik heel handig vind. Het heet ProVoc en is een freeware app voor de Mac. Je kunt met de app eigen woorden/zinnen invullen en deze oefenen. Het is echt super en heeft vele gebruiksmogelijkheden.

  De ProVoc-bestanden kun je ook op je IPhone/iPod Touch zetten en via iVocabulary lezen/oefenen.

 • Willemjan

  26 augustus 2011 om 9:12

  Je kunt Microsoft Office voor Mac ook aanschaffen via slim.nl. Dan betaal maar heel weinig, minder dan voor iWorks!

 • Jesse

  26 augustus 2011 om 10:11

  Microsoft Office for Mac 2011 is inderdaad goedkoper via slim.nl. Ik raad deze dan ook aan wanneer je veel met medestudenten samen werkt aan verslagen. Ik gebruik zelf het liefste iWork, maar deze leest complexe Word documenten (helaas!) maar matigjes. Veel succes dit komende schooljaar!

 • ipad fan

  26 augustus 2011 om 16:22

  Thx voor de tips|! Ben nu een aantal van de apps aan het downloaden!
  Gister een mooie

  iPad hoes
  iPad hoes besteld en net binnen gekregen. Helemaal klaar voor school:)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!