10 juni 2015

advBatterij van je iPhone defect?


Het meest vervelende wat kan gebeuren gedurende de dag is dat je jouw telefoon echt nodig hebt maar je batterij leeg is. Dit soort momenten komen alleen voor in situaties die net niet uitkomen. Het kan zijn dat je batterij gewoonweg kapot is. Smartrepair geeft je enkele handige tips over hoe je langer met je batterij kunt doen en hoe je een defecte batterij kan herkennen?

Hoe doe ik langer met mijn batterij?

Het is erg vervelend als je nog een hele dag moet doen met je batterij terwijl je batterij niet volledig opgeladen is. Wij geven graag een aantal tips hoe je op dit soort momenten je telefoon het beste kan gebruiken.

1. Zet de trilfunctie uit en het geluid zo laag mogelijk
De trilfunctie zorgt er voor dat je batterij veel sneller leeg gaat. Kies er dan voor om je trilfunctie uit te zetten. Kijk daarnaast ook naar de volume van het geluid, hoe lager, hoe beter! Ga daarom ook slim met je meldingen om, veel meldingen op een dag resulteren tot een kortere batterijduur.

2. Helderheid zo laag mogelijk zetten
Zet de helderheid van je scherm zo laag mogelijk dat voor jouw verdraagzaam is. Op die manier kan je misschien niet zo goed op je scherm kijken wanneer je buiten bent, maar het bespaart veel batterij.

3. Zet Bluetooth, WiFi en locatievoorzieningen uit
Draadloze netwerken zijn handig, echter wanneer je ze niet gebruikt zijn het langzame energieverbruikers. Zo zal bijvoorbeeld op regelmatige basis gezocht worden naar de bluetooth apparaten, je locatie en Wi-fi netwerken. Daarom is het beter wanneer je deze functie niet gebruikt deze ook volledig uit te schakelen, dit kun je doen via het Instellingen menu.

batterij instellingen ios

4. Gebruik een donkere achtergrond
Verschillende schermen, gebruiken veel stroom als het lichte en witte kleuren moet weergeven. Kies daarom voor een donkere of effen achtergrond.

5. Zet je telefoon uit
Het klikt drastisch maar als je jouw telefoon niet gebruikt kun je hem beter uitzetten of tenminste in vliegtuigmodus. Je batterij hoeft dan niks te verwerken waardoor je veel langer met je telefoon kan doen. Zet je telefoon gewoon weer aan wanneer je iemand moet bellen, berichten wilt bekijken of iets anders.

Is mijn batterij kapot?

Er zijn een aantal punten waaraan je kan zien dat je batterij kapot is. Het meest voorkomende punt is dat je steeds korter met je batterij kan doen. Dit houdt in dat het moment dat je de batterij van de oplader haalt tot het moment dat je het weer op moet laden steeds korter wordt.

Een ander punt waar je het aan kan herkennen is de temperatuur van het batterij. Wordt je telefoon heet tijdens het opladen of tijdens het gebruik? Dan kan dit duiden op een defecte batterij. Wil je graag de batterij vervangen zodat je weer langer met je telefoon kan doen? Voor een iPhone reparatie Den Bosch of een andere type telefoon reparatie ben je aan het juiste adres bij Smartrepair.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!