29 juni 2016

Powerbanks: Extra batterijduur voor festival of vakantie

De zomervakanties zijn in aantocht, vele van ons vertrekken naar zonnige tropische bestemmingen of gaan festivals in ons eigen land bezoeken. In beide situaties wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de iPhone om mooie foto’s en video’s te maken. Daarnaast wordt vaak een beroep op Google of Apple Kaarten gedaan om juist dat ene restaurant te kunnen vinden.

Tijdens vakantie en bij het bezoeken van een Festival is de batterijduur van de iPhone snel een probleem. Al snel verschijnt het gevreesde scherm dat aangeeft dat de batterij leeg is. Als er geen oplaadpunt beschikbaar is dan kan je geen gebruik meer maken van je iPhone. Je kunt dit alles voorkomen door een externe Powerbank aan te schaffen. Dit is een externe batterij met een USB aansluiting waarmee je een iPhone meerdere malen kunt opladen, afhankelijk van het merk en type.

Extra batterijduur dankzij Energiebesparingsmodus

Mocht de batterij bijna leeg zijn dan kun je gebruikmaken van de 'Energiebesparingsmodus’ die vanaf iOS 9 aanwezig is, deze kun je terugvinden via Instellingen ▸ Batterij. Door deze modus in te schakelen is het mogelijk om het stroomverbruik tijdelijk te verminderen. Dit is vooral handig wanneer je merkt dat de batterij van je iPhone bijna leeg is.

Stel het is 17.00 uur en je hebt nog maar 30% van je batterijcapaciteit over en er geen oplaadpunt beschikbaar. Dan kun je ervoor kiezen om de ‘Energiebesparingsmodus’ in te schakelen via Instellingen ▸ Batterij.

Energiebesparingsmodus batterij op iPhone

Wanneer je deze modus inschakelt zal je iPhone niet meer automatisch je e-mail ophalen (alleen bij het openen/verversen van de app), applicaties op de achtergrond worden niet meer ververst, er worden geen automatische downloads/installaties uitgevoerd en bepaalde visuele effecten worden uitgeschakeld.

De batterijindicator in de statusbalk van je iPhone kleurt geel, dit geeft aan dat de energiebesparingsmodus actief is. Door deze uit te schakelen wordt alles weer actief zonder dat je verdere handmatige stappen moet ondernemen.

Aanhoudende problemen met je batterij oplossen

Wanneer je een ouder type iPhone bezit dan kan het zijn dat de batterij-capaciteit niet meer optimaal is. Dit is te merken aan feit dat de batterij sneller naar de 0% gaat en dat het volledig opladen steeds langer duurt. Bij alle oudere iPhones kan de batterij zonder problemen vervangen worden, sinds kort kan ook de iPhone 6 batterij vervangen worden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!