30 juni 2016

ScreencastCommand Center: iOS-Bedieningspaneel met Night Shift voor je Mac

command center logo

In iOS kun je snel het bedieningspaneel activeren vanaf de onderkant van het scherm om zo instellingen te raadplegen en snel in of uit te schakelen. Op een Mac kun je hiervoor terecht in de menubalk, echter is dit niet altijd even handig.

Het Zweedse bedrijf Cindori heeft daar een handige oplossing voor, zij hebben namelijk het iOS-bedieningspaneel naar de Mac gebracht met behulp van de tool 'Command Center'. Eerlijk, het is een prachtige functie geworden die meer in zijn mars heeft dan alleen maar snel wat instellingen in of uitschakelen.

Vertrouwd bedieningspaneel voor de Mac

Zodra Command Center is geinstalleerd kun je deze standaard vanaf de linkerkant van je scherm raadplegen. Verplaats je muisaanwijzer helemaal naar de rand van het scherm en het bedieningspaneel komt tevoorschijn. Via dit paneel kun je snel enkele instellingen in of uitschakelen zoals Wi-Fi, Bluetooth en Niet Storen. Ook kun je de helderheid van het scherm aanpassen, alle items op het bureaublad verbergen en je muziek bedienen.

Bedieningspaneel op de Mac dankzij command center

Uiteraard kun je via Command Center snel je Mac uitschakelen, sluimeren, herstarten of je account uitloggen. Via het tandwiel kun je de donkere modus activeren en eventueel de locatie van het bedieningspaneel aanpassen.

Command Center voegt extra opties toe zoals Night Shift

Niet alleen kun je bovenstaande opties activeren, ook voegt de tool Night Shift (nachtmodus) toe aan je Mac. Via het oog/maan-icoon kun je Night Shift activeren en de intensiteit aanpassen. Met nachtmodus wordt het blauwe licht onderdrukt door een gele gloed over het scherm, hierdoor straalt het scherm een warme natuurlijke kleur uit wat prettig is voor je ogen wanneer het donker is.

Via de optie 'File Drop' kun je tijdelijk een bestand bewaren in het bedieningspaneel die je later weer kunt gebruiken. Handig als je tussen apps steeds moet wisselen. Via het tabblad 'Monitor' kun je jouw Mac in de gaten houden. Zo kun je de CPU controleren, maar ook het geheugen en de batterij.

Om de applicatie volledig te kunnen gebruiken, zoals het in- en uitschakelen van Niet Storen moet je de app toegang geven tot enkele toegankelijkheidsopties, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en Privacy ▸ Privacy ▸ Toegankelijkheid ▸ vink 'Command Center' aan.

Duur, maar wel de moeite waard

Met een prijskaartje van $9,99 (± €8,8) is het een relatief dure app, echter voegt deze wel iets toe aan het dagelijks gebruik van je Mac. Vooral nachtmodus en File Drop zijn welkom op de Mac, ook het snel sluimeren van je Mac en het monitor-tabblad is handig. Je kunt Command Center zeven dagen gratis proberen, daarna moet je beslissen of je de app al dan niet aanschaft. Klik hier om Command Center te downloaden en gratis te proberen, ook vind je er extra informatie.

Lees ook: Converteer video’s en DVD’s met MacX DVD Ripper en MacX Video Converter (50% korting)Reacties


  • Jonas Fabry

    1 juli 2016 om 11:11

    Geweldig applicatie!
    Bedankt voor het tipje. ^_^

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!