23 april 2017

tvOSBatterijniveau van de Apple TV afstandsbediening controleren

Apple TV afstandsbediening icoon

De Apple TV 4e generatie heeft ook een geheel nieuwe afstandsbediening met Touchpad gekregen. Deze heeft een ingebouwde batterij die volgens Apple na één oplaadbeurt maanden meegaat. We kunnen daar eerlijk over zijn, de Siri remote gaat wel degelijk een aantal (±6) maanden mee voor je deze weer opnieuw moet opladen.

Uiteraard bij normaal dagelijks gebruik, wanneer je uren gaat gamen zal de batterij van de afstandsbediening minder lang meegaan. Gelukkig kun je het batterijniveau van de afstandsbediening eenvoudig controleren via de instellingen van de Apple TV en tvOS.

Batterijniveau van de afstandsbediening controleren

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Afstandsbedieningen en apparaten'
• Selecteer 'Bluetooth'

batterijniveau afstandsbediening Apple TV 4 controleren

Bovenaan vind je de afstandsbediening terug met daarnaast een batterijicoon die de status van je batterij aangeeft. Wanneer je de instellingen voor de afstandsbediening opent krijg je het serienummer en de firmwareversie te zien.

De afstandsbediening laad je op door deze aan te sluiten op de USB-poort van computer of een USB-adapter van je iPhone met de meegeleverde Lightning-naar-USB-kabel.

Lees ook: Hoe werkt de nieuwe afstandsbediening met Touchpad op de Apple TV 4?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Rudolf Lutz

  23 april 2017 om 10:27

  Op mijn AppleTV 4 met tvOS 10.2 geeft Instellingen > Afstandbedieningen en apparaten al de ladingstoestand van de afstandsbediening. Keuze van entry Bluetooth is dus niet nodig.

 • Nico

  23 april 2017 om 21:41

  Die van mij doet zo’n 3 dagen met een lading, tips iemand?

 • Wesley Fabry

  24 april 2017 om 11:06

  @Nico gebruik je de remote veel, vooral bij games kan dit ervoor zorgen dat je batterijniveau drastisch daalt. Mocht dat niet zo zijn en je hebt nog garantie kun je Apple aanspreken. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!