2 september 2016

El CapitanBeveiligingsupdate voor OS X El Capitan en Yosemite

Logo van OS X El Capitan tips

Apple heeft een belangrijke beveiligingsupdate voor OS X El Capitan en OS X Yosemite uitgebracht. Hierin wordt het beveiligingslek Pegasus gedicht en enkele problemen met de kernel in OS X.

Apple heeft dit probleem in de update opgelost en raad daarom ook iedereen aan zo snel mogelijk de update te installeren. Klik hier voor meer informatie over de update voor El Capitan en Yosemite. Verder bevat deze update ook Safari 9.1.3.

Ook het eerdere beveiligingslek Pegasus wordt door deze update gedicht. Door dit lek was het mogelijk voor kwaadwilligen om op afstand in te breken op een Mac. Hierdoor hadden ze toegang tot je persoonlijke gegevens en bestanden.

Beveiligingsupdate installeren

De update vind je terug in de Mac App Store, open het tabblad 'Updates' en voer de update uit. Niet alleen wordt het kernel probleem opgelost, ook bevat de update Safari 9.1.3. OS X 10.9 Mavericks heeft ook een update ontvangen, echter gaat het hier alleen om Safari 9.1.3.

beveiligingsupdate OS X El capitan september 2016

In tegenstelling tot iOS update Apple vaker oudere versies van OS X. Vooral updates zoals deze worden ééns per jaar uitgevoerd. Dit najaar kunnen we allemaal macOS Sierra downloaden, de opvolger voor OS X El Capitan. De nieuwe versie bevat een hoop nieuwe functies en verbeteringen waardoor de Mac weer iets soepeler functioneert. Klik hier voor alle informatie over macOS Sierra.

Lees ook: Bereid je Mac voor op macOS SierraReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!