3 januari 2017

Tips bij het gebruiken van Boot Camp op een Mac

Boot Camp assistent logo

Wie een Mac heeft kan via Boot Camp ook Windows installeren. Via een extra partitie op de Mac wordt Windows geïnstalleerd. Hoe je dit precies stap voor stap kunt doen lees je terug in deze handleiding.

Heb je al Windows geïnstalleerd op je Mac via Boot Camp dan is het raadzaam om de volgende tips eens te bekijken. Boot Camp blijft de uitgelezen manier om Windows te draaien op een Mac. Apple houdt namelijk de software voor deze optie up-to-date. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en worden alle toetsen en specifieke Mac-opties (denk hierbij aan de Touch Bar) ook ondersteund in Windows.

Wisselen tussen Windows en macOS op een Mac

Zodra Windows is geïnstalleerd kun je beide besturingssystemen gebruiken op je Mac. Het eenvoudigste om te wisselen (switchen) is de Mac opnieuw op te starten. Druk zodra het scherm volledig uitgeschakeld is de option⌥-toets in tot de opstartschijven getoond worden. Druk op de pijltoetsen om Windows te selecteren. Druk op enter om de Mac met dit besturingsysteem op te starten.

Vanuit macOS (OS X) kun je ook via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Opstartschijf wisselen. Vanuit Windows kun je onderaan in het systeemvak (^) klikken op 'Boot Camp' (grijze ruit) en meteen herstarten en macOS (OS X) opstarten.

windows gebruiken op een Mac

Boot Camp up-to-date houden vanuit Windows

In Windows vind je de applicatie 'Apple Software-updates' terug. Via deze app kun je updates, drivers, etc. installeren voor Boot Camp. Het is aan te raden deze regelmatig op te starten en te controleren op updates, in de meeste gevallen gebeurt dit automatisch. Vanzelfsprekend moet je ook Windows up-to-date houden. Dit kan via de officiële weg van Microsoft zoals is ingebouwd in het systeem.

Toetsenbord, muis en trackpad optimaliseren voor Boot Camp

Vanuit Windows kun je onderaan in het systeemvak (^) klikken op 'Boot Camp' (grijze ruit). Kies daarna voor de optie 'Boot Camp-configuratiescherm'. Via deze applicatie kun je verschillende hardware optimaliseren voor het gebruik onder Windows. Zo kun je het tikken op het trackpad bijvoorbeeld activeren of standaard de functietoetsen (F1, F2, etc.) gebruiken.

boot camp tips

Via het tabblad 'Opstartschijf' kun je de opstartschijf voor de Mac kiezen. Dit is de schijf die altijd zal opstarten bij een herstart. In de meeste gevallen is dit macOS (OS X), maar je kunt ook windows selecteren. Dit kun je overigens ook instellen onder macOS (OS X) via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Opstartschijf.

Lees ook: Gebruikmaken van iCloud op een Windows PCReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: