1 september 2017

Mac: Voorvertoning van een link (url) tonen zonder deze te openen

Safari icoon

Quick Look zit verweven in macOS (OS X) en is vooral bedoeld om een voorvertoning weer te geven van bestanden. Selecteer bijvoorbeeld in Finder een afbeelding en druk op de spatiebalk. Onmiddellijk wordt er een voorvertoning van de afbeelding weergegeven zonder een applicatie te openen.

Ditzelfde werkt ook voor links op een Mac. Zo kun je snel een voorvertoning van de gekoppelde webpagina weergeven zonder dat deze geopend moet worden in een webbrowser. De optie merkt alleen met behulp van een trackpad.

Voorvertoning van een link (url) weergeven

Plaats je muisaanwijzer op de link en 'klik' met behulp van drie vingers op het trackpad. Onmiddellijk wordt de webpagina geopend in een voorvertoning (geef snel weer). Je kunt deze dan bekijken, maar niet aanklikken.

voorvertoning van een link op een Mac

Wanneer je niet in Safari bent kun je op de knop 'Open met Safari' klikken om de webpagina te bekijken in de webbrowser. Daarnaast kun je onmiddellijk de url toevoegen aan je leeslijst. Zoals eerder gezegd kun je deze toepassing uitvoeren in heel macOS (OS X) en Safari. Je kunt dus op deze manier ook links tonen in Mail, Berichten, etc. Werkt dit niet? Schakel dan eerst de optie 'Opzoeken' in via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Trackpad ▸ Aanwijzen en klikken.

Goed om te weten, door te 'klikken' met drie vingers op woord kun je de betekenis opzoeken (meer info).

Lees ook: Safari tabbladen via andere apparaten afsluitenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!