17 september 2011

Calender: Afspraken bekijken en plannen vanuit de menubalk


iCal is de native agenda applicatie onder Mac OS X. Sinds Lion heeft deze een compleet nieuw lay out gekregen, maar zoals je weet is iCal gewoon een losse applicatie, dus geen tab applicatie die in de menubalk van OS X is terug te vinden. Deze week is de applicatie Calender in de Mac App Store verschenen deze plaatst de iCal kalender in de menubalk van Mac OS X.

Het gemak van tabs

Calender maakt gebruik van een tab in de menubar. Wat hier zo fijn aan is dat je deze applicatie niet steeds hoeft te sluiten of dat die in de weg staat. Één klik op het icoontje in de menubar en er verschijnt een popup venster met al je afspraken. In de menubar word ook de datum van de dag weergegeven net zoals in iCal ook het geval is. Afspraken overzicht

Wanneer je Calender start word altijd alle afspraken vanuit iCal gesynchroniseerd. In de Calender app kun je alleen de afspraken en details bekijken in een overzicht. Heel handig bij het plannen van zaken of waneer je zakelijk bezig bent. Met de Calender app kun je snel een kijkje nemen in je agenda. Wanneer je ergens anders klikt verdwijnt het venster meteen. Om een afspraak te maken word je meteen doorverwezen naar de iCal applicatie. Dus afspraken zul je nog wel via iCal moeten plaatsen. Calender bied meer ondersteuning om even snel een afspraak te bekijken.

In de omschrijving van de applicatie staat beschreven dat we nog veel leuke updates kunnen verwachten zoals achtergrond wijzigen van de app, een weer widget en je afspraken delen op een sociale media.

Calender is een gratis applicatie en is zeker een toevoeging voor Mac OS X. De Applicatie wordt sinds kort ook ondersteund voor Mac OS X Lion gebruikers maar werkt ook natuurlijk voor Snow Leopard gebruikers. Systeemvereisten zijn daarom ook Mac OS X 10.6.6 of hoger.

Klik hier om de Calendar app te downloaden!Reacties


 • Ep

  17 september 2011 om 11:09

  Dit is nou écht een handige app. Klein minpuntje: je kunt de week niet op zondag laten beginnen, zoals dat wel kan in iCal…
  Wie weet of bedenkt hier een terminal commando voor?

 • ROy

  17 september 2011 om 14:20

  Erg hnadig dit. Ga het zeker testen als ik thuis ben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!