27 februari 2017

ScreencastMac: Categorieën raadplegen in Spotlight via toetscombinatie

spotlight icon voor OS X/iOS

Met behulp van Spotlight in macOS (OS X) kun je snel content zoeken en openen. Zo kun je zoeken naar apps, bestanden, e-mails, berichten, etc. die aanwezig zijn op je Mac. Vanaf OS X Yosemite is de functie slimmer geworden en kun je via Spotlight ook zoeken op het internet, wikipedia, App Store, Twitter en meerdere categorieën.

Spotlight kun je raadplegen door in de menubalk te klikken op het vergrootglas. Echter zullen de meeste Mac gebruikers Spotlight activeren met een toetscombinatie. Voer de combinatie command⌘ + spatiebalk uit om onmiddellijk Spotlight te openen. Het voordeel hiervan is: je kunt direct je zoekopdracht typen.

Categorieën raadplegen in Spotlight

Wanneer je een zoekopdracht hebt uitgevoerd in de zoekmachine krijg je de resultaten te zien. Deze zijn verdeeld in verschillende categorieën. Wil je snel navigeren naar een volgende categorie dan kun je meerdere malen drukken op de pijltoets omlaag of omhoog, maar het kan sneller.

categorieën via toetscombinatie benaderen in Spotlight

Druk de command⌘-toets in en druk op de pijltoets omlaag of omhoog. Onmiddellijk wordt de eerstvolgende zoekresultaat geselecteerd in de volgende of vorige categorie. Deze toetscombinatie is erg handig wanneer je Spotlight vooral met het toetsenbord gebruikt.

Lees ook: Spotlight verplaatsen en van grootte wijzigen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!