8 september 2017

Zoeken in Time Machine als je de locatie niet weet

Time Machine OS X

Met behulp van Time Machine heb je altijd een back-up van je bestanden op een externe harde schijf. De optie maakt het mogelijk om automatisch van je gehele harde schijf een reservekopie te maken. Hoe je Time Machine moet instellen lees je hier terug.

Wanneer je een bestand uit het verleden wilt terughalen moet je in principe weten waar deze zich in Finder bevond. Activeer Time Machine en keer terug in het verleden. Maar wat als je niet meer weet waar je het bestand had bewaard, maar wel nog de naam? Dan kun je eenvoudig zoeken.

Zoeken in Time Machine

Activeer Time Machine via de app of via het klokje met de draaiende pijl in de menubalk. Vervolgens opent er een Finder venster op een wazige achtergrond. Klik in dat Finder venster op het zoekveld en vul hier de naam van het bestand in. Keer nu terug in het verleden met behulp van de tijdlijn.

zoeken in Time Machine op een Mac (OS X macOS)

Telkens wanneer je terugkeert zal er gezocht worden naar het bestand via de zoekopdracht. Let wel, dit kan enige momenten duren omdat de gehele reservekopie doorzocht moet worden. Zodra het bestand gevonden is kun je deze selecteren en terugzetten. Meer over het terugzetten van bestanden uit het verleden lees je hier terug.

Lees ook: Maak macOS Sierra supersnel met deze 10 Terminal commando’sReacties


 • Wouter Brouwer

  10 september 2017 om 14:29

  Dien je dan handmatig elke dag terug te zoeken of zoekt Time Machine automatisch alles af?
  Kun je trouwens ook (inhoudelijke) mailberichten op deze manier terugvinden?

 • Wesley Fabry

  10 september 2017 om 17:19

  @wouter je moet inderdaad wel een datum hebben, tenminste ongeveer, als je weet dat het bestand in april nog op de Mac stond kun je terugkeren naar april. Zoeken naar Mails is inderdaad ook mogelijk, dit doe je dan door de Mail app te openen en Time Machine te activeren.

 • Wouter Brouwer

  11 september 2017 om 13:29

  Bedankt voor antwoordđź‘Ť

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!