8 februari 2017

Niet storen activeren op een Mac tijdens sluimerstand

Niet Storen iCon iOS

Een Mac kun je in sluimerstand plaatsen wanneer je deze niet gebruikt. Het scherm wordt dan uitgeschakeld, maar de Mac blijft wel 'actief'. Sluimerstand is onder meer te activeren via  in de menubalk. Wanneer je een iMac, Mac mini of Mac Pro hebt dan zal het scherm ontwaken wanneer je een melding in het berichtencentrum ontvangt.

Dat kan in sommige gevallen niet de bedoeling zijn, daarom kun je vanaf OS X Yosemite de Niet storen functie activeren wanneer het beeldscherm in sluimerstand staat. Hierdoor zal het berichtencentrum wel de berichten ontvangen, maar je hiervan niet direct op de hoogte stellen. Dit resulteert tot een Mac die in sluimerstand niet automatisch aangaat of geluiden produceert.

Niet storen activeren tijdens sluimerstand op een Mac

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Klik in de kolom op 'Niet Storen'

Niet storen activeren tijdens sluimerstand

Vervolgens kun je bij -Schakel 'Niet storen' in- de optie 'Wanneer het beeldscherm in sluimerstand staat' inschakelen. Door dit uit te voeren zal het berichtencentrum wel de content ontvangen maar worden meldingen verborgen en geluiden uitgeschakeld. Daarbij is het ook aan te raden om de optie 'Bij synchrone weergave van tv’s en projectors' in te schakelen. Wanneer je Mac dan gekoppeld is aan een Apple TV, tv of projector zullen de meldingen worden verborgen.

Lees ook: Siri resultaten vastzetten in het berichtencentrum op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!