30 augustus 2011

De HP TouchPad (webOS) uitproberen op je Mac

HP heeft besloten om de productie van de HP TouchPad per direct te stoppen, de laatste hardware werd vorige week voor $99 online verkocht via hp.com. Mocht je geen device hebben kunnen bestellen dan bestaat er alsnog een mogelijkheid om kennis te maken met de HP TouchPad, niet fysiek maar virtueel.

Je kunt namelijk gebruik maken van de TouchPad SDK emulator. Hiervoor heb je de gratis virtualisatie software Virtualbox nodig en de HP TouchPad SDK.

Installeer Virtual Box en de SDK. Met behulp van de 'Palm Emulator' wordt een kant en klaar virtueel image aangemaakt die je kunt openen met behulp van de Virtual Box applicatie. De emulator geeft je inzicht in alle van de HP TouchPad en het webOS functies, op zich een heel mooi OS dat het helaas het iPad geweld niet heeft overleeft.

De benodigde software kun je downloaden met behulp van de onderstaande links:

• Download VirtualBox 4.0.12 Mac OS X

• Download Palm WebOS SDK

Meer informatie over de toetscombinaties in de emulator kun je terugvinden op:

https://developer.palm.com/content/api/dev-guideReacties


 • Luc

  30 augustus 2011 om 10:17

  Ik heb VirtualBox geïnstalleerd alleen nu moet ik een besturingssysteem kiezen.
  Ik kan kiezen uit:
  Windows
  Linux
  Solaris
  BSD
  IBS OS/2
  Mac OS X
  Welke moet ik kiezen?

 • Gijs

  30 augustus 2011 om 10:31

  @Luc is toch heel duidelijk! Als je met Mac OS werkt dat kies je die en anders kies je voor Windows als je daarmee werkt. Die andere zullen waarschijnlijk wel niet aanbod komen.

 • Ayrton

  30 augustus 2011 om 10:45

  @Gijs, dat heeft er totaal niks mee te maken.
  de OS die Luc bedoelt zijn de guests, en niet de host. OSX zal zijn host zijn, maar de guest kies je welk OS je gaat installeren onder VirtualBox. Echter, met webOS weet ik ook niet wel guest OS je dient te kiezen.

 • Richard IJzermans

  30 augustus 2011 om 11:17

  Na installatie van beide applicaties, ‘Palm Emulator’ starten van de map Applicaties deze maak het image aan en kan deze opstarten. Je hoeft niet handmatig een image aan te maken.

 • jocstone

  30 augustus 2011 om 11:19

  @Luc, als je VirtualBox staan hebt mag je deze afsluiten, naar jouw Programma-map gaan, en daar vind je de app “Palm Emulator”, deze start je op en deze zal dan via VirtualBox een nieuwe virtuele machine aanmaken.

 • Jeroen

  30 augustus 2011 om 18:59

  Ik ben erg verbaasd over hoe goed webOS in elkaar zit. Werkt (zover ik heb getest) best goed.

 • Makka

  30 augustus 2011 om 19:43

  @Gijs:
  Misschien is het handig om eerst na te denken voordat je een reactie plaatst. Denk je nu echt dat je in VirtualBox moet aangeven welk besturingssysteem je host gebruikt? Dat weet de applicatie zelf wel. Je gebruikt de Mac-versie van de applicatie die je hebt geïnstalleerd vanaf een .dmg-bestand, dus VirtualBox snapt zelf ook wel dat je gebruik maakt van Mac OS X. Door het uitvoeren van een simpel commando-tje op de achtergrond weet de applicatie zelfs precies welke versie van Mac OS X je gebruikt. Dat had je zelf toch ook wel kunnen bedenken.

 • Sameer

  30 augustus 2011 om 21:31

  Hoe ga je terug naar de home-screen als je in een app zit. De enige mogelijkheid dat is heb is gevonden is via “Help”.

 • Sameer

  30 augustus 2011 om 21:40

  @mezelf: De enige mogelijkheid dat ik heb gevonden is via de “Help”-knop

 • Jeroen

  31 augustus 2011 om 11:20

  @sameer
  Met Home en End

 • Willem

  1 september 2011 om 23:07

  Het is jammer dat HP de stekker er zo vroeg uit getrokken heeft. Dit laat goed zien dat HP geen kans krijgt van aandeelhouders om de creativiteit op langere termijn uit te proberen. Gelukkig is dat bij Apple goed doorgedrongen dat het creërende vermogen juist de sleutel tot succes is. Hopelijk zijn er nog andere fabrikanten die WebOS nog gaan door ontwikkelen, maar laten we niet vergeten dat de open source technologie uiteindelijk een bijna onuitputtelijke bron van inspiratie is. Mogelijk worden Linux en Androit uiteindelijk de winnaars op lange termijn. Zonder de creatieve drive van Steve Jobs moeten we afwachten of Apple de winstmaximalisatie voor aandeelhouders kan weerstaan ten gunste van innovatieve investeringen in de creatie van nieuwe technologie.

Een reactie toevoegen: