Menu

11 maart 2013

De standaard zoekmachine in iOS wijzigen

safari iOSWanneer je over bepaalde zaken meer informatie nodig hebt dien je niet meer te zoeken in de boeken of dit te vragen aan een allesweter, tegenwoordig kun je vrij eenvoudig al je vragen oplossen op het wereld wijde web. Met behulp van Wikipedia, Google, Yahoo, enzovoorts kun je eenvoudig alle informatie zoeken en vinden die je wilt.

Met behulp van de zoekbalk in iOS of spotlight kun je snel en eenvoudig een zoekopdracht uitvoeren. Uiteraard is de meest bekendste Google en Wikipedia, deze zijn daarom ook standaard te raadplegen in iOS. Mocht je om welke reden dan ook liever geen gebruik willen maken van Google kun je er ook voor kiezen om Yahoo of Bing te gebruiken als zoekmachine. Volg hiervoor onderstaande procedure om een andere standaard zoekmachine in te schakelen.

• Open Instellingen
• Selecteer vervolgens ‘Safari’
• Tap op de optie ‘Zoekmachine’
• Selecteer vervolgens je gewenste zoekmachine

zoeken

Wanneer je nu een zoekopdracht uitvoert in het zoekveld van Safari of in de spotlight-functie in iOS zal je niet meer zoeken in Google maar bijvoorbeeld in Yahoo of Bing. Daarnaast is het niet mogelijk om Wikipedia uit te schakelen in het spotlightmenu.

Meer tips over Spotlight kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Ohio 11 maart 2013 om 20:33

    Had deze en meer eerder geüploade tips zelf al lang ontdekt

  • McIve 12 maart 2013 om 8:03

    Is er ook een tip om de standaard browser te vervangen ?? Ik gebruik zelf liever Chrome dan Safari en zelf heb ik niets kunnen vinden om dit te veranderen met als gevolg dat weblinks in mails niet kunnen worden geopend in Chrome…

Een reactie toevoegen: