27 oktober 2012

Display Menu: Scherm resolutie wijzigen vanuit de menubalk

Wanneer je wilt wisselen van resolutie in OS X 10.8, dan zul je eerst naar de systeemvoorkeuren moeten gaan en de juiste instellingen moeten zoeken. Dit kost vaak veel tijd en gezoek. Helaas heeft Apple de mogelijkheid om de resolutie vanuit de menubalk aan te kunnen passen verwijdert sinds de komst van OS X 10.8.

Het wisselen van resolutie kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je meerdere beeldschermen aan je mac hebt aangesloten.

 Gelukkig heeft Apple het niet altijd alleen voor het zeggen en zijn er altijd nog handige third party applicatie bouwers die handige tools ontwikkelen. Zo ook de gratis applicatie ‘Display menu free’ die is te vinden in de Mac app store.Na het downloaden en installeren van deze applicatie is hij te bereiken vanuit de OS X menubalk. Display Menu zal daarom ook iedere keer wanneer je je Mac opstart automatisch openen in de menubalk. 

Met de applicatie kun je eenvoudig vanuit de menubalk je scherm resolutie wijzigen, alle resoluties die je Mac ondersteunt zullen worden getoond. Wanneer je een extra beeldscherm eraan gekoppeld hebt zullen de resoluties daarvan ook automatisch in de app verschijnen.


Display Menu is gratis te downloaden in de Mac App Store

Display Menu
Display MenuCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Thorsten Karrer
Mac OS X  4+  2 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer freeware applicatie kun je hier terugvinden.Reacties


 • nicket

  27 oktober 2012 om 22:04

  Fijne app, heb hem al even draaien.

  Een probleem wat overigens al deze applicaties incl de CLI varianten hebben. Bij een retina macbook herkent hij de 1920 X 1200 resolutie oftewel de “more space” instelling bij je display properties niet.

  De 1440 X 900 (Best for Retina) en de 1920 X 1200 (more space) zijn net de gene die ik wil switchen…

 • nicket

  27 oktober 2012 om 22:25

  Na het lezen van dit artikel toch maar even verder gezocht, het is alweer twee weken gelden dat ik deze apps heb getest.

  Uiteindelijk quickres gevonden. Deze doet precies wat ik wil, incl het instellen van voorkeur resoluties en deze met een hot-key switchen!

  Deze is overigens gratis: http://www.quickresapp.com/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!