15 maart 2011

Een Archive knop toevoegen aan OS X Mail

In Gmail en MobileMe heb je de beschikking over een hele handige Archive knop waarmee je e-mails kunt archiveren in je mailbox. Met behulp van de freeware plugin Archive ontwikkeld door ontwikkelaar Techinno kun je deze functionaliteit toevoegen aan OS X Mail.

De plugin maakt een Archive map aan in je Mailbox en verplaatst geselecteerde e-mails met behulp van de Archive knop naar deze map. Wanneer je meerdere accounts gebruikt dan wordt per account een Archive map aangemaakt. Na de installatie van de plugin wordt automatisch de Archive knop toegevoegd aan de knoppenbalk. Als de mail applicatie actief was tijdens de installatie dan dien deze te herstarten om de knop te activeren.

De plugin voorziet niet in een grafische interface om instellingen aan te kunnen passen. Met behulp van OS X Terminal kun je echter wel de naam van de Archive map aanpassen en eventueel een lokale map op je Mac gebruiken als Archive:

De naamgeving van de archief map kun je aanpassen met behulp van het terminal commando:

defaults write com.apple.mail ArchiveMailboxName "Archief"

Om een lokale archief map te gebruiken typ je het volgende commando:

defaults write com.apple.mail ArchiveDestination "Local"

Archive is compatible met Mac OS X 10.6 Snow leopard en ondersteund IMAP, POP, Exchange en Gmail accounts.

De plugin kan gedownload worden op de onderstaande website:

http://stl.techinno.nl/archive/Reacties


 • Misha

  15 maart 2011 om 10:56

  Toch snap ik de handigheid van Archive niet. Als ik een bericht gelezen heb (met Gmail), en ‘m dan weggooi, wil ik niet nog eens een archief bewaren. Anders zou ik ‘m niet weggooien…? Ik heb het uitgezet.

 • McBart

  15 maart 2011 om 14:50

  Ik gebruik gmail via het IMAP protocol. (Dit moet je in gmail bij settings inschakelen) De delete knop in mail.app werkt dan gewoon als archive knop. Al mijn mails zijn gewoon terug te vinden in de map “All mail”

  IMAP is echt handig om je mail over meerdere devices, in mijn geval mijn MacBook en mijn iPod synchroon te laten lopen. (Geen MobileMe voor nodig)

  Deze plugin doet wat een setup met IMAP al standaard in zich heeft. Voor mij en iedereen die het IMAP protocol gebruikt een overbodige plugin.

 • Mausy

  15 maart 2011 om 17:01

  Nu nog labels.

 • Angelo

  15 maart 2011 om 21:08

  @McBart: Zeer handig artikel, maar net zoals jij, gebruik ik ook IMAP i.c.m. GMail of eigenlijk Google Apps. Nooit geweten dat de verwijder knop e-mail verplaatst naar de Archief map. Dank voor deze geweldige tip!

  Overigens maakt dit bovenstaande dus overbodig. Voor mensen die een POP / Exchange account hebben, is dit natuurlijk wel erg handig!

 • Eric

  22 maart 2011 om 12:32

  @McBart: De “All Mail” map heeft niets met IMAP te maken, maar is een feature van Gmail.

  Voor iedereen die IMAP gebruikt i.c.m. MobileMe of een andere provider, is deze knop zeker een waardevolle toevoeging.

 • Sandra

  22 maart 2011 om 12:34

  @McBart: De “All Mail” map heeft niets met IMAP te maken, maar is een feature van Gmail.

  Voor iedereen die IMAP gebruikt i.c.m. MobileMe of een andere provider, is deze knop zeker een waardevolle toevoeging.

 • Dave

  30 mei 2011 om 8:50

  Hoe kan je de gearchiveerde mails terug oproepen?

 • Roy

  19 juli 2011 om 16:41

  Handige knop heb deze toegevoegd.
  Nu hoef ik ieder geval niet meer te slepen.

 • Sarah

  8 september 2012 om 21:16

  In Mountain Lion zit deze functie nu standaard erin, maar nu wil ik geen nieuwe map die archief heet, ik wil gewoon de map All Mail daarvoor gebruiken. Ik las laatst al ergens (hier?) dat je bepaalde bestaande mappen kan aanwijzen voor Ongewenste Email, Concepten, Verstuurd en Prullenbak (via Postbus > Gebruik deze postbus voor), maar ik vraag me nu af hoe ik de archief map (All Mail) op eenzelfde manier kan selecteren. Heeft iemand een idee?

Een reactie toevoegen: