16 maart 2012

Een gratis @me.com e-mailadres aanmaken (archief)

Sinds de komst van iCloud is de online e-maildienst van Apple gratis geworden. Tot voor kort maakte deze dienst deel uit van het 79 euro kostende MobileMe. Via iCloud kun je nu gratis in het bezit komenen van e-mailadres inclusief 5GB opslagruimte.

Update: Dit artikel is in het archief geplaatst, dit omdat @me.com niet meer aangemaakt kan worden. @me gebruikers kunnen wel nog hun e-mailadres behouden, maar ook gebruikmaken van @icloud. Stel je e-mailadres was appletips@me.com, dan kun je nu ook probleemloos appletips@icloud.com gebruiken. Dit is een optie, het moet niet, beide werken. Wil je een gratis iCloud e-mailadres aanmaken? Volg dan deze stappen.

Hervatting van oud artikel

Je kunt gebruik maken van iCloud zonder dat je daarvoor een @me adres nodig hebt. De iCloud e-mail dienst is echter wel gebaseerd op een @me.com adres. Binnen iCloud heb je de mogelijkheid om een gratis @me.com adres aan te maken. Apple heeft echter deze optie een beetje verstopt, in onderstaande stappen wordt uitgelegd hoe je een @me.com adres kunt aanmaken op een Mac of iOS apparaat.

Een @me.com adres aanmaken op een Mac

• Open iCloud in Systeemvoorkeuren ( ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud)
• Klik links beneden op 'maak een Apple ID aan...'
Mocht je nog aangemeld zijn onder een andere iCloud account dien je eerst uit te loggen om verder te kunnen gaan

• Vul je locatie en geboortedatum in en klik op volgende
• Selecteer de optie 'Ontvang een gratis @me.com e-mailadres' vul de gegevens in en klik op volgende

• Het nieuwe iCloud-account wordt nu aangemaakt
• Selecteer de opties 'Gebruik iCloud voor contactgegevens, agenda's en bladwijzers' en 'gebruik zoek mijn mac' indien je dit wenst. • Bevestig door op volgende te klikken
• Vanuit het iCloud menu dat nu wordt getoond kun je altijd nog synchronisaties in-of uitschakelen op een later tijdstip

Je gratis @me.com account is aangemaakt en is vanaf nu ook te raadplegen op www.iCloud.com

Een @me.com adres aanmaken op een iOS apparaat

Net zoals op de Mac is het vrij eenvoudig om een @me.com adres aan te maken.

• Open de iCloud instellingen op je iDevice (Instellingen ▸ iCloud)
• Tap op 'Vraag een gratis Apple ID aan'
Mocht je nog aangemeld zijn onder een andere iCloud account dien je eerst het iCloud account te verwijderen om verder te kunnen gaan.

• Vul je locatie en geboortedatum in en tap op volgende
• Selecteer de optie 'Ontvang een gratis @me.com e-mailadres' vul de gegevens verder aan en tap op volgende

• Ga akkoord met de algemene voorwaarden en je @me.com account wordt aangemaakt
• Vanuit het iCloud menu dat nu wordt getoond kun je altijd nog synchronisaties in-of uitschakelen op een later tijdstip

Je gratis @me.com account is aangemaakt en is vanaf nu ook te raadplegen op www.iCloud.comReacties


 • Ivo

  16 maart 2012 om 10:59

  Ahaa, interessant. Maar de grote vraag is: wat is nou het grote voordeel van een @me.com account over de account die ik momenteel in gebruik heb? Want switchen kost ook weer tijd en moeite. Ben benieuwd!

 • Nick

  16 maart 2012 om 13:42

  @Ivo:
  Dat verschilt natuurlijk per provider. Verschillende vragen die je jezelf kunt stellen:
  1) Heeft mijn huidige provider webmail client (e-mail in je internet browser)? Zo ja: is die beter qua functies en uiterlijk dan iCloud?
  2) Heeft mijn huidige provider IMAP (https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Message_Access_Protocol)? Uitleg: IMAP zorgt er voor dat alle mappen en e-mails netjes gesynchroniseerd word tussen alle clients. Veel providers gebruiken nog POP (https://nl.wikipedia.org/wiki/Post_Office_Protocol) waarbij alleen nieuwe(!) e-mails gestuurd worden naar maar één van de clients.
  3) Heb ik tijd en zin om aan een hoop websites en personen door te geven dat ik een nieuw e-mail adres heb?

  (Verbeter me als iets hierboven niet correct is)

 • Gilbert

  16 maart 2012 om 14:13

  Ik heb zelf ook een @me.com adres aangevraagd, maar ik moet nog steeds mijn Gmail adres gebruiken om in te loggen op icloud en andere apple services. geen idee hoe ik het ook al weer gedaan heb…

 • jordy

  16 maart 2012 om 17:50

  Dat wist ik al lang hoor …

 • jordy

  16 maart 2012 om 17:52

  Als je gewoon e-mail en notities aanklikt en je hebt al een apple store account krijg je er ook één hoor …

 • aim the mad

  16 maart 2012 om 18:00

  Wacht even iCloud is altijd gratis, tenzij je meer opslag ruimte wil hebben.
  Voor het maken van een iCloud account heb je een @me account nodig.

  Het activeren van een @me account die hier omschreven worden zijn de standaard wegen om het te activeren.

  Wat eigenlijk niet kan is een extra account aan maken zonder uit te loggen en of verwijderen van je data van je huidige account.
  Als jullie daar iets voor weten zou het nieuws zijn en of een leuke tip.

 • Mike

  16 maart 2012 om 18:24

  Apple is toch gestopt met MobileMe?

  Zijn de @me.com adressen nog geldig dan?

 • Wesley Fabry

  17 maart 2012 om 10:52

  @mike Ze zijn nog geldig maar er zijn er nog maar een paar beschikbaar.. Op=Op ;-)

 • Martin

  18 maart 2012 om 9:33

  Ik heb er twee aan kunnen maken. Bij de derde kreeg ik de melding dat het niet meer mogelijk is. ;-(

 • Bert

  19 maart 2012 om 11:07

  Is er een verschil tussen je iCloud account en je iTunes account? Zelf heb ik ook MobileMe gehad en met deze account log ik ook in in de “stores”. Mijn vrouw heeft een eigen account voor iTunes store, is dit nu ook meteen haar iCloud account?

 • de kleijn

  3 augustus 2012 om 12:01

  waarom krijg ik geen mail binnen die verzonden is naar mijn e-mail adres @me.com? is dat omdat xmsnet alleen pop3 heeft?

 • Ingrid

  21 januari 2013 om 15:49

  Hoe kan ik akkoord gaan met de algemene voorwaarden? Ik zie daar nergens een optie voor

 • Mohamed

  3 februari 2013 om 15:19

  Hajji

 • Mohamed

  3 februari 2013 om 15:20

  moo

 • Piet

  25 juni 2013 om 23:18

  Oke dit is dikke onzin natuurlijk. Je maakt niet simpelweg een icloud/me-account. Dit is het maken van een compleet nieuw Apple ID, waarbij je een icloud/mail cadeau bij krijgt.

  Als je al een Apple ID hebt, en je wilt vervolgens puur een nieuwe iCloudmail hebben, dan zal je dit niet lukken. De enige manier is inderdaad een compleet nieuw Apple ID aanmaken, met als nadeel dat je al je apps kwijt bent, en erg veel gedoe gaat krijgen met je bestaande iCloud, op al je i-Devices.

 • Walter

  28 juni 2013 om 11:31

  @Ingrid,ik hoop dat je het ondertussen gevonden hebt.Zelf heb ik ook achter die AKKOORD toets zitten zoeken op de mini iPad ,ook daarmee op deze site terecht gekomen…en hier ook geen antwoord.
  Dus voor de volgende lezers…hier de oplossing:
  Als je de AKKOORD toets niet ziet…verberg dan het toetsenbord…en zie,daar is ie dan….grrr,werd er bijna gek van

 • Mede

  3 juli 2013 om 22:42

  Piet:
  …Als je al een Apple ID hebt, en je wilt vervolgens puur een nieuwe iCloudmail hebben, dan zal je dit niet lukken……

  Absoluut niet waar! Dat zal je zeker wel lukken.
  Ga naar appleid.apple.com en inloggen met je Apple ID. En een (iCloud) e-mailadres toevoegen en klik op “Bewaar wijzigingen”. Zo simpel is het.

 • Maarten

  17 augustus 2014 om 12:02

  Ik heb een mailadres naam@me.com kunnen aanmaken, nu wil ik deze gaan gebruiken als standaardmail in mail, maar dit lukt mij niet… ook wil ik de weergegeven naam die zichtbaar is bij de ontvanger wijzigen, ook dit lukt mij maar niet… Als ik het @me.com adres wil invoeren als primair adres in iCloud krijg ik de melding dat ik geen adres van Apple mag gebruiken?
  alvast bedankt voor de tips!

 • Ledegen Guy

  20 januari 2017 om 14:53

  Ik heb een @me account, maar ben mijn paswoord vergeten. Ik heb nog een oudere ipad mini, ik wil deze terug activeren, maar weet mijn wachtwoord niet mee. Wat nu?

 • Wesley Fabry

  20 januari 2017 om 15:15

  @ledegen probeer dit eens: https://www.appletips.nl/apple-id-icloud-wachtwoord-vergeten/

 • Frans

  28 januari 2017 om 17:43

  Ik krijg op de mail de melding “verbindingsprobleem”.
  De wifi werkt dan niet meer.
  Dan gaat de email direct over op mijn abonnement bij Ben.
  Heeel snel is dan, zonder dat ik mijn mail gebruik, mijn hele tegoed verbruikt.
  Wie kan mij helpen?
  Al bij voorbaat bedankt.
  Frans

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!