22 april 2013

Een Mac App Store update annuleren

macappstoreDankzij de Mac App Store kun je snel en eenvoudig allerlei applicaties voor OS X downloaden. Via het handige update systeem mis je nooit een nieuwe versie. Wanneer je een bepaalde applicatie wilt updaten dien je te navigeren naar de Mac App Store.

Vervolgens kun je op het tabblad 'Updates' klikken. Hier vind je vervolgens een overzicht terug van alle verschillende updates. Met behulp van de update-toets naast de applicatie kun je snel en eenvoudig de update uitvoeren.

Tijdens het updaten is het mogelijk de update te pauzeren, dit doe je door op de knop 'Pauze' te klikken. Het is ook mogelijk om een update te annuleren, hierdoor wordt deze niet uitgevoerd en kun je alsnog de oude versie gebruiken.

stopupdate

Hiervoor dien je tijdens het downloaden van de update de option⌥-toets ingedrukt te houden. Vervolgens zal de knop 'Pauze' veranderen in 'Annuleer'. Klik op deze knop om het updaten te stoppen. Hierdoor blijft de update aanwezig in de Mac App Store en kun je deze op een later tijdstip uitvoeren.

Meer tips over Mac App Store kun je hier terugvinden.Reacties


 • Martin Rijken

  2 mei 2013 om 12:07

  Handig, maar komt de update-reminder telkens terug of kan ik een bepaalde update definitief uitschakelen/annuleren als ik persé een oudere versie wil houden? Is het eigenlijk mogelijk om na een app-update weer terug te gaan naar een oudere versie?

 • Claire

  5 februari 2016 om 23:27

  Thank you so much.
  Zit al een tijdje vast met een app die niet wilt downloaden of wat dan ook en heb aardig wat tips en oplossingen gezien. Maar herstarten werkt niet altijd!
  Gelukkig kwam ik hierop en nu kan ik weer updaten en verder DANK JE!!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!