24 augustus 2016

Eenmalige bypass voor het Filevault wachtwoord

Als je FileVault activeert op je Mac dan ben je er zeker van dat al je bestanden beschermd zijn op het moment dat je Mac is gestolen of wanneer je deze verliest.

Bij het opnieuw opstarten van je Mac dien je als eerste de harddisk te ontgrendelen met behulp van een wachtwoord. Hierna zal de Mac verder opstarten. In het geval van problemen kan dit natuurlijk lastig zijn. Als bijvoorbeeld een support medewerker of jij zelf via schermdeling een vriend probeert te helpen met problemen en een herstart noodzakelijk is.

Filevault bypass

FileVault heeft de mogelijk om op bepaalde Mac's tijdelijk de authenticatie bij een herstart uit te schakelen. Om te controleren of jou Mac deze optie ondersteunt type je onder Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) het volgende commando:

fdesetup supportsauthrestart

Wanneer na het uitvoeren van het commando 'true' verschijnt dan wordt de optie ondersteund.

Je activeert de bypass met behulp van het onderstaande commando. Let op dat er direct een herstart wordt uitgevoerd, je krijgt geen mogelijkheid meer om bestanden op te slaan of applicaties af te sluiten, doet dit voor je commando uitvoert!

sudo fdesetup authrestart

De Mac zal opnieuw opstarten en er wordt niet gevraagd om het wachtwoord. De volgende keer dat de Mac wordt herstart zal het wachtwoord gewoon weer moeten worden ingevuld, de bypass is slechts eenmaal actief.

Filevault nog niet ingesteld op je Mac? Hier lees je hoe je Filevault kunt activeren!

Lees ook: Een bericht toevoegen aan het inlogscherm van een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!