19 juni 2016

Nieuwe emoji’s van Facebook Messenger uitschakelen

facebook messenger logo icon

Begin deze maand heeft Facebook Messenger 1500 nieuwe emoji’s uitgebracht, de emoticons zijn gelijk aan de emoji’s die Apple gebruikt in iOS. Het sociale netwerk wil hiermee mis­ver­stan­den oplossen.

Emoji’s zijn namelijk op verschillende platformen beschikbaar, denk hierbij aan de iOS en Android variant. Emoji is standaardtaal, maar fabrikanten kunnen hun eigen draai aan de emoticons geven. Doordat Facebook Messenger beschikbaar was op verschillende platform kon dit wel eens voor miscommunicatie leiden. Daarom komt Facebook nu met haar eigen emoji’s.

De emoji’s kun je activeren door boven het toetsenbord en onder het tekstveld te tikken op de mini-emotiocons of eerst op de letters Aa. Uiteraard kun je gewoon ook de emoji’s raadplegen op de vertrouwde manier in iOS via het toetsenbord, Facebook Messenger zet deze dan automatisch op.

Facebook Messenger emoji’s (emoticons) uitschakelen

• Open de Facebook Messenger app
• Navigeer naar het tabblad 'Ik'
• Tik op 'Foto’s en media'
• Schakel de optie 'Messenger-emoji' uit.

Facebook messenger emoji

Net zoals in iOS kun je de huidskleur van Messenger-emoji’s vervangen, in Facebook Messenger kun je zelf bepalen wat de standaard huidskleur moet zijn, dit doe je via Messenger ▸ Ik ▸ Foto’s en media ▸ Opties voor emoji. Uiteraard moet Messenger-emoji actief zijn.

Lees ook: Bellen naar personen en groepen met FB MessengerReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!