14 maart 2015

Facebook evenementen toevoegen aan de Agenda applicatie (iOS & OS X)

Iedereen met een Facebook account kan via Facebook evenementen toevoegen aan zijn of haar agenda op Facebook. Uiteraard is het ook mogelijk deze te koppelen aan de Agenda applicatie in OS X en iOS.

Op deze manier hoef je geen Facebook evenement meer te missen en is het niet meer nodig de evenementen handmatig toe te voegen aan de Agenda applicatie. Je kunt de evenementen toevoegen via de geïntegreerde Facebook functie.

Facebook evenementen toevoegen in OS X

• Sluit de Agenda applicatie
• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer de optie ‘Internetaccounts’
• Klik op je Facebook account of voeg deze toe

facebookevenementenosx

Schakel hier de optie ‘Agenda’, wanneer dit is voltooid kun je de Agenda applicatie openen en in de navigatiekolom Facebook selecteren. Automatisch zal de agenda ‘Facebook-activiteiten’ agenda zijn geactiveerd, zo niet dien je deze eerst te activeren alvorens je de evenementen kan bekijken in de Agenda app.

Facebook evenementen toevoegen in iOS

Sluit de Agenda applicatie volledig af, dit doe je door tweemaal te drukken op de thuisknop en de Agenda applicatie uit de lijst weg te vegen met een veegbeweging naar boven. Open vervolgens de Instellingen applicatie en navigeer naar de optie ‘Facebook’.

facebookevenementen

Tap op ‘Facebook’ en schakel de optie ‘Agenda’ in. Onmiddellijk zal iOS zoeken naar alle Facebook evenementen en deze toevoegen aan de agenda applicatie. Na enkele momenten kun je de Agenda applicatie openen en de Facebook evenementen bekijken in de kalender. Wanneer je onderaan op ‘Agenda’s’ tapt kun je de 'Facebook-activiteiten' agenda eventueel tijdelijk uitschakelen om een beter overzicht te krijgen in je algemene kalender.

Let wel op dat deze agenda niet wordt gesynchroniseerd via iCloud, de Facebook evenementen functie moet je dus via bovenstaande stappen activeren voor iOS en OS X.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.


Reacties


 • BaseBoy

  17 maart 2015 om 19:12

  Rondje draait in het begin echter daarna is het vinkje weer weg helaas! Wat kan daar de oorzaak van zijn?

 • Miran

  24 juli 2015 om 23:10

  Bij mij staat agenda’s niet weergegeven bij de instellingen van Facebook. Ik kan het dus aanzetten… Weet iemand hoe dit komt?

 • Miran

  24 juli 2015 om 23:11

  Sorry, ik kan het dus NIET aanzetten

Een reactie toevoegen: