14 maart 2015

FiftyThree Pencil, nauwkeurig tekenen met deze prachtige stylus

Tegenwoordig kun je ontzettend veel stylussen in verschillende prijsklassen kopen voor de iPad (en iPhone). De goedkope modellen zijn vaak niets meer dan een staafje met alleen een rubber dopje.

Deze vervangen je vinger en voegen verder niets toe, toch kunnen deze stylussen handig zijn bij het uitvoeren van verschillende taken. Wij hebben de gelegenheid gekregen om de FiftyThree Pencil te testen. Dit is een intelligente stylus voor de iPad met extra mogelijkheden waar we erg enthiousiast over zijn geworden.

De Pencil is vrij nieuw en misschien wel de beste digitale stylus op dit moment. Het design is prachtig en zorgt ervoor dat hij lekker lekker in je hand ligt zonder zwaar of dik aan te voelen. Over de Pencil is erg goed nagedacht, zo beschikt de Pencil over een drukgevoelige punt die registreert of je een dunne of dikke lijn wilt tekenen. De punt van de Pencil is niet rond maar heeft een spitse neus waardoor je hem recht, liggend of in een hoek kunt gebruiken. Dit maakt het bedienen van een iPad met de Pencil extra fijn.

Pencil1

De Pencil kun je gebruiken als 'gewone’ stylus op je iPad voor bijvoorbeeld het navigeren over het scherm, hij is echter ontworpen om te kunnen tekenen in de Paper applicatie. De Pencil beschikt over Bluetooth die je met één druk op de knop kunt verbinden met de app. Vanaf dat moment is de Pencil enorm slim, de punt registreert extra nauwkeurig bewegingen en kan onderscheid maken tussen schrijven, verven, schetsen, enzovoorts. Rust je hand op het iPad scherm, dan negeert de Pencil (en Paper app) dit en worden alleen de acties van de Pencil uitgevoerd. Aan de andere achterkant van de Pencil zit een 'gum'-functie, bijzonder slim bedacht.

Pencil2

De punt van de Pencil kun je uit de stylus verwijderen, hierin zit de electronica. Als je de punt in zijn geheel verwijderd zie je dat deze op het einde een USB connector heeft. Steek deze in een USB-poort of adapter en de Pencil laad in 90 minuten op. Vervolgens kun je hem ongeveer een maand gebruiken. Via de instellingen van de Paper applicatie kun je de status van de batterij bekijken.

De Pencil is te koop in twee uitvoeringen, geborsteld aluminium (kleuren goud en antraciet), de andere is vervaardigd uit eerste klas walnoot hout. Deze heeft tevens een magnetische strip ingebouwd zodat je hem aan de Apple Smart Cover kunt bevestigen. Klik voor hier voor meer informatie over de FiftyThree Pencil.

Applicaties voor de Pencil

De Paper app van FiftyThree heeft de Apple Design award en de titel 'App of the Year' gewonnen. Dit geeft aan dat het een zeer goede applicatie is. In het begin is het even zoeken waar alle functies verstopt zitten en hoe de tools werken, daarna is het een feest om mee te werken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een Pencil om de Paper app te kunnen gebruiken. Via de app kun je creaties van andere kunstenaars bekijken en die van jezelf uploaden.

Paper by FiftyThree - Sketch, Diagram, Take Notes
Paper by FiftyThree - Sketch, Diagram, Take NotesCategorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: FiftyThree, Inc.
iPad & iPhone  4+  128 MB DOWNLOAD GRATIS

Door de toevoeging van de electronica is de Pencil uitermate geschikt voor het tekenen en schrijven op de iPad. Daarnaast is het ook nog eens een fijne stylus in het algemene iPad gebruik. Bij aankoop van de Pencil krijg je extra rubberen-onderdelen zodat je deze kunt vervangen als ze versleten zijn, deze zijn ook los te koop. Ben je opzoek naar een goede stylus, die ook nog eens lekker in de hand ligt dan is de FiftyThree Pencil een aanrader!

dressmymac

De FiftyThree Pencil voor deze review is ter beschikking gesteld door DressMyMac.nl. Via hun webshop kun je de verschillende modellen eenvoudig aanschaffen, daarnaast vind je er ook een hoop andere gadgets voor je iPad, iPhone, MacBook en overige accessoires terug.

Naast de Paper applicatie kunnen ook een aantal (bekende) applicaties gebruik maken van de Pencil, inclusief de speciale functies zoals wissen en bluetooth. Enkele voorbeelden vind je hieronder terug.

Adobe Photoshop Sketch
Adobe Photoshop SketchCategorie: Productivity, Social Networking
Ontwikkelaar: Adobe Systems, Inc.
iPad & iPhone  4+  201 MB DOWNLOAD GRATIS

Procreate
ProcreateCategorie: Entertainment, Photo & Video
Ontwikkelaar: Savage Interactive Pty Ltd
iPad  4+  166 MB DOWNLOAD  € 10.99

Noteshelf
NoteshelfCategorie: Productivity, Lifestyle
Ontwikkelaar: Fluid Touch Pte. Ltd.
iPad  4+  149 MB DOWNLOAD  € 10.99Reacties


  • Hugo

    19 april 2016 om 17:27

    Ik heb 53 pencil en de Apple pencil. Op mijn iPadPro gebruik ik steeds de ApplePencil. Werkt directer en ligt beter in de hand. De 53 ligt werkloos in de kast.

  • Nathalie

    18 oktober 2016 om 11:48

    Ik gebruik Pencil uitsluitend met Paper, omdat je dan functies hebt die je met een andere stylus niet hebt. Ik heb de antraciet, en de walnoten pencil en ik gebruik de walnoten het meest omdat die lichter is en goed in de hand ligt. Zonder het gebruik van paper zou ik pencil niet aanraden, want hij is niet goedkoop, maar met paper is pencil eigenlijk de enige optie!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!