15 maart 2015

Widgets wisselen gegevens uit via iCloud

berichtencentrum logo OS X

Het is je vast al opgevallen dat je vanuit het berichtencentrum in OS X het weerbericht kunt bekijken en de aandelenkoersen. Widgets in OS X kun je toevoegen door het berichtencentrum te activeren en onderaan te klikken op de 'Wijzig' knop, sleep vervolgens de widget naar de gewenste plaats in het berichtencentrum.

Zo heb je de keuze uit wereldklok, weer, aandelen en widgets van ontwikkelaars. Wanneer je 'Weer' en 'Aandelen' toevoegt aan het berichtencentrum kun je deze vanuit het berichtencentrum aanpassen, klik hiervoor naast de naam van de widget op de i-knop en kies voor de optie 'Voeg toe'.

widgetsosx

Maar het kan eigenlijk nog eenvoudiger, wanneer je in het bezit bent van een iPhone en een iCloud account. Wanneer je steden of aandelen toevoegt in de Weer en Aandelen applicatie onder iOS dan worden deze via iCloud gesynchroniseerd met de widgets uit het OS X berichtencentrum.

Andersom werkt dit natuurlijk ook, voeg je een stad toe in het berichtencentrum toe dan zal deze ook verschijnen in de iOS weer applicatie. Uiteraard moet je beschikken over OS X Yosemite, een iPhone/iPad met iOS 8 en op beide toestellen moet hetzelfde iCloud account zijn geactiveerd.

Lees ook: Widgets om het geheugengebruik van je Mac in de gaten te houdenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!