28 juli 2013

Festival apps en tips voor deze zomer (deel 2)

festivalappsHet is zomer, dat betekent voor vele vakantie en festivals! Omdat zo'n festival vaak niet meer bij één klein podium blijft is het soms moeilijk te achterhalen welke artiesten waar optreden. Daarnaast is het festivalterrein zo groot dat je moeilijk de weg terug kan vinden.

Gelukkig hebben daarom een aantal festivals een handige iOS applicatie uitgebracht. Deze kun je downloaden in de iOS App Store waardoor je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, de line-up en in de meeste gevallen heb je ook een handige plattegrond van het festivalterrein bij de hand. In dit eerste deel sommen we alle festivals op tot 31 juli voor Nederland en België die een iOS applicatie beschikbaar hebben in de App Store.

15 tot 17 augustus - Pukkelpop

Pukkelpop begon in 1985 als het alternatieve muziekevenement van België. Populaire artiesten vullen al enige jaren de festivalweide in Kiewit (Hasselt) waarbij duizenden mensen uit hun dak gaan. Op Pukkelpop staan acht podia die dit jaar gevuld worden door ondermeer The XX, Fall Out Boy, The Knife, Boys Noize, enzovoorts. In de gratis app vind je informatie over de artiesten, tijdsschema, map, nieuws enzovoorts terug.

Pukkelpop
PukkelpopCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Appmiral BVBA
iPad & iPhone  12+  50 MB DOWNLOAD GRATIS

pukkelpop

16 tot 18 augustus - LowLands

Dit jaar is de 21e editie van het Lowlands festival op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Een van Nederlands grootste en bekendste popfestivals georganiseerd door Mojo Concerts. Op Lowlands kun je qua muziek heel breed terecht: van rock tot pop tot dance die je kunt terugvinden op acht muziekpodia.

Artiesten die je dit jaar kunt bewonderen op lowlands zijn The Editors, Slayer, Nero, Empire of the Sun, enzovoorts. Download alvast de gratis LowLove applicatie om je weg te vinden op het terrein en om alle informatie te bekijken van de artiesten, podia en tijden.

Lowlands 2016
Lowlands 2016Categorie: Lifestyle, Music
Ontwikkelaar: The Capitals B.V.
iPad & iPhone  4+  37 MB DOWNLOAD GRATIS

lowlove

1 tot 30 september - iTunes Festival

Wanneer hier in Nederland en België het festival-seizoen op zijn einde is begint er in Londen het iTunes Festival. Dertig dagen lang komen bekende artiesten op uitnodiging van Apple optreden in de Britse hoofdstad. Net zoals vorig jaar kun je met behulp van de iTunes Festival App en de Apple TV app het evenement gratis volgen en bekijken.

Uiteraard kun je ook live aanwezig zijn, meer informatie kun je hier terugvinden. Dit jaar zal Robin Thicke, Justin Timberlake, Tom Odell, Elton John, enzovoorts het podium vullen. De applicatie zal binnenkort verkrijgbaar zijn in de App Store, hou daarom appletips goed in de gaten.

itunesfesti

20 tot 22 sepetember - Kempenerpop

Kempenerpop is een jaarlijks terugkerend, gratis toegankelijk muziekevenement in Aalst-Waalre. Het festival zal bestaat uit 2 podia, beide in grote tenten en dus weersbestendig. Zo'n 30 acts van rock tot dance, en van ska tot coverband, zorgen 3 dagen voor een breed en kwalitatief goed muzikaal aanbod. Enkele namen op de affiche zijn Jaya The Cat, Green Lizard, The Dirty Denims, enzovoorts. Het festival heeft geen officiele applicatie, maar de mobile website van festivalinfo.nl zal hun pagina in deze periode update voor dit festival met alle nuttige informatie.

kemppop

9 november - I Love Techno

I Love Techno is een techno-evenement dat plaatsvindt in Flanders Expo in Gent. Over de jaren heen is het aandeel van de technomuziek gezakt, en is het meer en meer een festival voor alle elektronische muziekstijlen geworden. Op deze manier wordt elk jaar de diversiteit groter. De optredens worden verzorgd door grote dj's uit binnen- en buitenland.

De afgelopen edities hadden elk meer dan 30.000 bezoekers uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Van over heel de wereld zakken er jaarlijks feestgangers af naar Gent, sommigen maken zelfs de verre reis vanuit Australië. De Line Up is nog niet bekend, maar de App kan alvast gedownload worden want deze wordt binnenkort geupdate.

I Love Techno
I Love TechnoCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Appmiral BVBA
iPad & iPhone  4+  43 MB DOWNLOAD GRATIS

techno

Helaas hebben niet alle festivals een applicatie, maar via de mobiele pagina van festivalinfo kun je informatie raadplegen. Ook de Lokerse Feesten in België heeft een handige mobile webpagina, deze kun je hier terugvinden.

Daarnaast is er een algemene tip, schaf een externe batterij aan voor je iDevice. Op deze manier zal je niet snel een lege batterij hebben. Naast de officiële applicaties zijn er ook nog een hoop hulp-applicaties die erg handig zijn bij zo'n festival-uitje. Bekijk hiervoor onderstaand overzicht.

• Een handige led-app om de flitser te gebruiken in het donker
• De gratis 'Waar-is-mijn-tent' applicatie
• Doe aan carpoolen met behulp van MNM Zero Car
• Gebruik Shazam om de titel van het gezongen nummer te vinden en te bewaren

Mocht je zelf nog een festival app kennen en kun je deze niet terugvinden in ons overzicht mag je ons dit laten weten via het contact formulier, dan voegen wij deze alsnog toe.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!