29 juli 2013

Shuttle: Snel een SSH verbinding opzetten

shuttle-logoWannneer je regelmatig gebruik maakt van SSH verbindingen dan is de gratis applicatie Shuttle zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken. Shuttle is een kleine applicatie die je via de OS X menubalk direct toegang geeft tot een SSH verbinding met behulp van OS X Terminal of een 3rd party applicatie zoals iTerm 2.

Met enkele klikken ben je direct via SSH ingelogd op je webserver, router, netwerkapparatuur etc. Je kunt zoveel SSH servers toevoegen als je wilt en daarbij ook gebruik maken van mappen.

De configuratie van het menu gaat met behulp van een JSON bestand welke je na installatie kunt terugvinden in de thuismap (~/.shuttle.json). Dit maakt het mogelijk om het bestand te bewaren en/of te synchroniseren via bijvoorbeeld DropBox.

Via de menu optie 'configure' heb je toegang tot het configuratie bestand, deze zal worden geopend in de als default ingestelde teksteditor. Omdat het bestand handmatig moet worden aangepast is deze applicatie minder geschikt voor de beginnende gebruikers. Eenmaal geconfigureerd werkt Shuttle simpel en snel.

Shuttle is gratis te downloaden op de onderstaande Github pagina:

http://fitztrev.github.io/shuttle/

Meer over Terminal kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!