28 juli 2013

10.8Voorvertoning: De kleur van een notitie wijzigen

voorvertoning iconDe Voorvertoning applicatie is meer dan alleen maar een programma om afbeeldingen te bekijken en eenvoudig te bewerken. Naast afbeeldingen kun je met deze applicaties ook al je PDF-bestanden bekijken en beheren. Sinds Mountain Lion kun je zelfs eenvoudig notities toe te voegen aan een PDF bestand.

Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de PDF gebruikershandleiding van je internet router bewaart op je Mac. Met behulp van een kleine notitie kun je eventuele inloggegevens bewaren in dit PDF-document. Ook tijdens het studeren of andere doeleinde kunnen de notities handig zijn.

Een notitie toevoegen gaat als volgt, open de anotatiebalk (nr 3) en klik op het notitie icoon in de balk (nr 2). Plaats de notitie met behulp van een klik in het PDF-document en voer de gewenste gegevens in.

notitie preview

Daarnaast kun je de notities blaadjes voorzien van een kleur. Op deze manier kun je zelfs de notities voorzien van een bepaalde categorie. Rood is belangrijk, geel zijn wachtwoorden, enzovoorts. De kleur van een notitie kun je wijzigen door op op het kleurvak (nr 3) te klikken in de anotatiebalk.

De notities worden opgeslagen in het PDF bestand zelf. Achteraf zijn de notities opnieuw te wijzigen of te verwijderen. Een overzicht van alle notities kun je raadplegen via Weergave ▸ Markeringen en notities

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


  • Bas

    28 juli 2013 om 11:12

    Top tip! Bedankt…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!