16 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Foto’s toevoegen aan een bestaand album

Foto's voor OS X logo

De nieuwe Foto’s applicatie voor OS X is een handige toevoeging voor de Mac. Al je foto’s worden vanaf nu via iCloud gesynchroniseerd met al je Apple apparaten. Een nieuw album aanmaken is erg eenvoudig, open de Foto’s applicatie en klik in de knoppenbalk op de plus-knop. Kies hier voor ‘Nieuw album’ en vul een gewenste naam in.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om foto’s te selecteren om toe te voegen aan het nieuwe album. Uiteraard is het ook mogelijk om foto’s toe te voegen aan een bestaand album.

Foto’s toevoegen die al aanwezig zijn in de app

Open het tabblad ‘Foto’s’ en selecteer alle foto’s die je wilt toevoegen aan een bestaand album. Je kunt meerdere foto’s selecteren door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden tijdens het selecteren. Vervolgens klik je in de knoppenbalk op de plus-knop en kies je voor de optie ‘Album’. Kies hier een album (of iPhoto-gebeurtenis) en bevestig door op ‘OK’ te klikken.

fotosalbums1

Foto’s toevoegen die nog niet aanwezig zijn in de app

Het kan natuurlijk zijn dat je handmatig foto’s wilt toevoegen aan een album die nog niet aanwezig zijn in de applicatie. Open het tabblad ‘Albums’ en open Finder waar je foto’s opgeslagen zijn. Selecteer hier alle foto’s die je wilt plaatsen in een album.

fotosalbum2

Sleep dan deze foto’s naar het album waarin ze toegevoegd moeten worden en laat los zodra je het album hebt bereikt. Je zal merken dat Foto’s automatisch deze foto’s toevoegt in het album van jouw keuze.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Kees g

  16 april 2015 om 11:43

  Ook interessant om te weten is hoe je een iPhoto libary kan importeren in een bestaande libray van foto’s. Via de importeer functie lukt dat niet, de libray is grijs

 • Riemer

  16 april 2015 om 12:15

  Waarom zijn mijn in Foto’s geïmporteerde afbeeldingen nu allemaal onscherp? Moest ik nog iets anders doen na het importeren via de knop?

 • Willem

  16 april 2015 om 13:49

  Net contact gehad met apple.
  Als ik een foto uit mijn fotostream naar een album of een iphoto-gebeurtenissen sleep is hij uit deze verdwenen zodra ik hem uit mijn stream verwijder. Apple zij dat de klacht bekend was en hadden geen oplossing. Wat ik ook een probleem vindt is dat ik albums niet oplopend en aflopend kan sorteren b.v. album 2001 boven en 2015 nu onderaan, is heel lastig bij foto’s uit stream slepen naar album.

 • Remy

  19 juni 2015 om 10:29

  Help. Als ik een groot deel van mijn foto’s toevoeg aan albums, heb ik nog veel foto’s niet in albums gezet, maar ik kan niet meer zien welke. Deze wil ik eigenlijk gewoon verwijderen, opschonen, maar is een megaklus als ik dit allemaal moet uitzoeken. Kan iemand mij helpen?

 • vincent

  8 augustus 2015 om 9:08

  Ik wil foto’s in verschillende mapjes plaatsen welke onder verdeeld zijn onder diverse albums.

  Als ik nu een foto selecteer, deze in een van de mappen die ik onder een album heb staan, wil toevoegen, gaat dat niet.
  Ik kan de foto’s alleen maar in de albums plaatsen die geen sub mappen hebben.
  Hoe kan dit???

 • Brokie

  25 september 2016 om 20:13

  Waarom kan ik mijn foto’s vanuit de iCloud niet gebruiken (toevoegen) in Word of bewerken met Photoshop. Ik ben onlangs overgeschakeld van Windows naar Mac. Ik vind het erg vreemd dat ik b.v. Vanuit Photoshop niet in de iCloudmap kan komen. Ik bewerkt vaak grote hoeveelheden fotomateriaal en kan niet foto voor foto via het bureaublad naar Photoshop brengen. Zoals ik elders lees als zijnde de oplossing. Moet ik toch maar weer terug naar Windows of biedt Apple hier een goede oplossing voor zoals b.v. de iCloudmap bescherming op te heffen,

 • Wesley Fabry

  25 september 2016 om 20:15

  Waarschijnlijk moeten Word en photoshop een update uitbrengen om de nieuwe versie van Foto’s te ondersteunen.

 • Karin

  7 oktober 2016 om 17:44

  Hoi, ik ben een beetje aan het uitzoeken hoe Foto’s werkt en kwam op deze pagina terecht. Wie weet heeft er iemand een antwoord mijn vraag.
  Ik was erg tevreden over iPhoto maar ben toch over… Ik ben gebeurtenissen gewend, ik begrijp dat gebeurtenissen nu Albums zijn. Tot zover snap ik het. De map Foto’s, helemaal linksboven, blijven daar altijd de foto’s staan, ook als je ze selecteert voor een album, heb ik dat goed? Maar hoe weet ik nu of ik de foto al heb geselecteerd en in een album hebt gezet?

 • Wesley Fabry

  8 oktober 2016 om 9:10

  Hallo Karin, beste kun je dit even lezen hoe ‘Albums’ precies werkt: https://www.appletips.nl/fotos-albums-verwijderen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!