14 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: Een nieuw album aanmaken

Foto's voor OS X logo

Een nieuw album aanmaken in Foto’s gaat erg eenvoudig en je kunt bovendien onmiddellijk gebruikmaken van je huidige foto’s. Open de foto’s applicatie en klik in de knoppenbalk op de plus-knop, kies in het drop-down menu voor de optie ‘Album’. Kies hier voor ‘Nieuw album’ bij de optie ‘album’ en vul een gewenste naam in.

Hierna heb je de mogelijkheid om foto’s te selecteren uit je huidige foto-bibliotheek om toe te voegen aan het nieuwe album, maar dit is geen vereiste. Klik dan gewoon op ‘Ga door’ en het album wordt gelijk gemaakt.

nieuwalbum

Verder kun je ook een album aanmaken van bestaande foto’s, selecteer in de foto’s applicatie alle foto’s die je wilt toevoegen aan een nieuw album. Dit doe je door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden tijdens het selecteren van de foto’s. Klik dan in de knoppenbalk op de plus-knop om de optie ‘Album’ te selecteren. Onmiddellijk wordt het album aangemaakt met de geselecteerde foto’s, uiteraard kun je hier een geschikte naam voor kiezen.

Lees ook: iPhoto-gebeurtenissen verplaatsen naar ‘Albums’

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Rob

  14 april 2015 om 10:33

  Vervolgens kun je ook je folder “iPhoto gebeurtenissen” of “iPhoto events” openen en de mappen verplaatsen naar Photos. Lege foldertje kun je weer weggooien en je hebt vervolgens weer een fraai gelikt overzicht van je albums.

 • Kareltjeknetter

  14 april 2015 om 15:42

  Kan iemand mij zeggen waar de originelen van Foto’s staan onder osx Yosemite? En hoe krijg ik die per “oude” gebeurtenis (iphoto) in een nieuw aangemaakte Foto’s database.

 • williamh

  14 april 2015 om 18:50

  Finder…Afbeeldingen…Foto’s BIB… (Rechts klikken)…Toon pakketinhoud…Masters.

 • Jan Willem

  14 april 2015 om 19:28

  Nou mensen ik hou het voor gezien. Heb gisteren een Lightroom abo genomen en daar zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Foto’s voor OS X is het echt niet voor mij. Ik heb geen zin om met Aperture verder te gaan en maak liever nu de overstap naar Lightroom dan dat ik straks met een stuk antiek geworden fotoprogramma zit te tobben…

 • Jeroen Mundt

  14 april 2015 om 20:59

  In iPhoto was er de mogelijkheid om de laatst geïmporteerde foto te selecteren. Ik mis deze functie in de nieuwe Foto’s app of zie ik iets over het hoofd?

 • Wesley Fabry

  14 april 2015 om 21:01

  Jeroen, dat kan zeker via albums, laatste import..

 • Jeroen Mundt

  14 april 2015 om 21:26

  Wesly, de knop Albums zie ik, maar ‘Laatste Import’ niet.

 • Leander Stellemans

  15 april 2015 om 9:17

  Ik heb hetzelfde probleem Jeroen. Ik zie ook het album ‘Laatste import’ niet. Ben verder ook nog niet zo’n fan van Foto’s eigenlijk. Misschien toch maar Lightroom nemen.

 • Bernard

  2 februari 2016 om 13:30

  Op mijn Windows laptop bewaarde ik mijn foto’s in mappen + submappen, bv:
  Onderwerp
  – 2012Onderwerp
  – 2013Onderwerp
  – 2014Onderwerp
  – 2015Onderwerp
  In de map zag ik dus één titel.

  Met Foto’s lukt het me niet om deze structuur te gebruiken en heb ik dus net zoveel titels als onderwerpen per jaar.

  Kan iemand me vertellen of dit met Foto’s mogelijk is?

 • Wesley Fabry

  2 februari 2016 om 13:40

  @bernard dan kun je beter gebruikmaken van slimme albums: http://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-slimme-albums-aanmaken-bewerken-en-gebruiken/

  Als niet goed onderverdeeld is moet je handmatig de albums maken zoals hierboven staat aangegeven in het artikel.

 • Sjeel

  22 augustus 2016 om 8:43

  Hoi,

  Ik probeer albums aan te maken zodat ik mijn geïmporteerde foto’s kan ordenen. Bijvoorbeeld Amerika 2015, indonesie 2016… Alleen alles wat ik aanmaak verschijnt ook op mijn telefoon en ik wilde juist de foto’s van mijn telefoon verwijderen (maar dan verwijder ik ze ook weer van mijn laptop..) ik wil graag de foto’s op m’n computer hebben en daar in overzichtelijke albums zodat ik ze van mijn telefoon kan verwijderen.

  Alvast bedankt!

 • Wesley Fabry

  22 augustus 2016 om 8:49

  @sjeel dan kun je het beste dit eens doorlezen: https://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

  Let ook op met het verwijderen van foto’s die in albums zijn geplaatst: https://www.appletips.nl/fotos-albums-verwijderen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!