18 juni 2011

Fullscreen.me: Een webpagina als webapp bekijken

Voor Mac OS X is de applicatie 'Fluid' beschikbaar, met deze applicatie kun je van iedere willekeurige webpagina een applicatie maken. Na het starten van een fluid-applicatie verschijnt de webpagina in een minimalistische webrowser waardoor het lijkt dat je te maken hebt met een applicatie.

Voor iOS is er nu ook zo'n dergelijke optie beschikbaar in de vorm van fullscreen.me. Met behulp van deze website kun je van een normale webpagina een iOS webapp maken. Dit heeft als voordeel dat je het volledige scherm van je iOS device kunt gebruiken.

Om de webpagina in volledige schermweergave te kunnen starten wordt er een icon aangemaakt op het springboard, hierbij kun je kiezen uit een aantal standaard iconen of gebruik maken van een eigen icon. Hiervoor dien dien je dan de url op te geven. Tevens is het mogelijk om een 'splash-screen' in te stellen en de weergave van de statusbalk aan te passen (Grijs, Zwart en transparant).

Wanneer je je favoriete website een prominent plaatsje wilt geven op het springboard dan geeft fullscreen.me je deze mogelijkheid. Een aanrader voor websites dan geen mobiele variant beschikbaar hebben.

http://fullscreen.meReacties


  • bie

    18 juni 2011 om 10:42

    bedankt voor de tip!

  • LABO

    18 juni 2011 om 12:16

    Werk op zich prima. Wat wel vervelend is dat je hem daarna niet meer van je ipad kunt verwijderen. Hebben jullie daar ook nog een oplossing voor?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!