12 maart 2010

Google Book downloader voor OS X

Google Books is een ontzettend grote virtuele bibliotheek op het internet. De inhoud bestaat uit een enorm aantal boeken, tijdschriften, periodieken en overige documenten die je ook tegen komt in een "real life" bibliotheek.

Een gedeelte van het aanbod in Google Books is eenvoudig met één simpele klik in het PDF formaat te downloaden. Bij het grootste gedeelte van de collectie is deze optie echter niet beschikbaar. De freeware applicatie 'Google Book downloader' heeft hiervoor een oplossing, de applicatie kan op basis van de URL of ID een boek downloaden.

Wanneer je in Google Books een boek hebt gevonden dat je wilt downloaden, kopieer dan de URL of het ID van het boek en plak deze in de Google Book downloader applicatie. Deze zal automatisch de beschikbare pagina's downloaden en er een samengesteld PDF bestand van maken. Handig als je bijvoorbeeld het boek lokaal wilt bewaren of deze op je iPhone of iPod wilt lezen.

Wanneer je meerdere boeken snel achter elkaar download met de applicatie dan is het mogelijk dat Google je tijdelijk de toegang tot de website ontzegd. Het is natuurlijk maar de vraag hoelang Google het nog toelaat dat de boeken kunnen worden gedownload met deze applicatie.

Google books kan je terug vinden op:

http://books.google.com/

De Google Book downloader kan je terug vinden op:

http://hactheplanet.com/mac/googlebookdownloaderReacties


  • ed

    12 maart 2010 om 19:47

    Cool!

  • H@rm

    20 maart 2010 om 21:38

    FF checken ; )

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!